Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

India: Sebi vraagt IPO-promotors om hun crypto’s te verkopen

India is een van de landen die nog steeds nadenken over een verbod op cryptocurrencies. Onlangs merkte de Securities and Exchange Board of India [SEBI] problemen op met promotors die crypto’s bezaten en vroeg hen deze te verkopen alvorens geld op te halen via een beursgang [IPO].
Volgens berichten heeft Sebi deze beslissing meegedeeld aan zakenbankiers, effectenadvocaten en bedrijfsleiders die betrokken zijn bij het IPO-proces.
Volgens een vooraanstaande effectenadvocaat die aan de grote beursintroducties werkt:
“Er zou in dit opzicht een aanwijzing van de regering kunnen zijn. De markttoezichthouder lijkt te denken dat dit een risico voor beleggers kan worden als een promotor een activum bezit dat illegaal is in het land.”
Er is al jaren onduidelijkheid over het voorgestelde verbod op cryptocurrency en wat er ook is gecommuniceerd, het is informeel gebeurd. De grootste zorg voor Sebi is dat de fondsen die via IPO’s worden opgehaald, niet mogen worden gebruikt voor het kopen en verkopen van illegale activa.
Volgens berichten:
“In gevallen waarin bedrijven nog een draft red herring prospectus (DRHP) moeten indienen of promotors dergelijke activa willen vasthouden, hebben juridische experts naar verluidt een tijdelijke oplossing bedacht – een beëdigde verklaring waarin staat dat ze elke cryptocurrency die ze bezitten binnen 24 uur zullen verkopen als de overheid het verbiedt.”
Ondanks de zorgen over de fondsen die via een beursgang worden gegenereerd, waren velen van mening dat het bezit van crypto geen rode vlag zou moeten zijn. Volgens Vatsal Gaur, partner bij Pier Counsel, stelt het aanhouden van crypto het bedrijf niet noodzakelijk bloot aan enig risico. Het is vergelijkbaar met het houden van andere financiële activa die vrij zijn van risico’s voor de activiteiten van het beursgenoteerde bedrijf.
Gaur voegde verder toe:
“…het is altijd mogelijk om het bezit van een crypto-actief naar het buitenland te migreren, of over te dragen aan een gelieerde onderneming. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de toezichthouder hier te voorzichtig is en het lijkt op een geval van overreach.”
De prijs van Bitcoin heeft nieuwe hoogten bereikt en de huidige piek werd waargenomen op $57k. Terwijl sommige andere landen proberen het gebied te reguleren, zal India waarschijnlijk de stappen van Nigeria volgen als een verbod wordt aangekondigd. Met het toegenomen bewustzijn en interesse zal India waarschijnlijk meer moeite hebben om cryptocurrencies te verbieden als het die route volgt.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,975.00 0.97%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.34 0.55%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.23 1.02%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399816 0.68%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394913 0.85%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090218 2.27%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 4.41%