Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

India: Moeilijke wateren in het verschiet als ambtenaren vertrouwen hebben in crypto-verbod

Telkens wanneer de Bitcoin-prijsin de lift zit, worden handelaren hoopvol terwijl toezichthouders de neiging hebben om angstig te worden. Terwijl de markt de all-time high van Bitcoin boven de $60k vierde, werd de Indiase cryptomarkt wakker geschud door alarmerend nieuws. Een hoge regeringsfunctionaris heeft naar verluidt verklaard dat het land een strenge wet zal voorstellen die het gebruik van crypto zelfs als een bedrijfsmiddel zal verbieden.
Volgens berichten kan het wetsvoorstel, als het wordt aangenomen, een van ’s werelds strengste acties tegen crypto zijn en zou het niet alleen bezit, uitgifte, mijnbouw, handel en overdracht van crypto criminaliseren, maar ook een grote deuk achterlaten in de cryptomarkt in Azië. De COVID-19 pandemie had mensen ertoe aangezet om alternatieve betalingsroutes te zoeken en India was een van de landen die een groeiende populatie van peer-to-peer gebruikers kende.
India volgt China op de voet wat betreft P2P-overschrijvingsvolumes en volgens gegevens van Useful Tulips noteerde India een volume van 5,21 miljoen dollar.
Bron: UsefulTulips
Dit wetsvoorstel komt overeen met het eerdere verhaal van een verbod dat in januari 2021 werd gemeld, waarin de regering opriep om particuliere virtuele valuta zoals Bitcoin te verbieden en te werken aan een officiële digitale valuta.
De onrust die het nieuws veroorzaakte, werd echter aangepakt door de minister van Financiën die verklaarde dat ze een “gekalibreerde” aanpak zouden hanteren met betrekking tot de handel in crypto’s. De minister van Financiën, Nirmala Sitharaman had toegevoegd dat ze “onderhandelingen en discussies” voerden met de centrale bank van India om crypto te reguleren. Met deze recente ontwikkeling is het land opnieuw in een plas van onzekerheid geduwd.
Naar verluidt zou het wetsvoorstel houders van crypto’s zes maanden de tijd bieden om te liquideren en zullen er boetes worden opgelegd na de liquidatie. Er is een zeker vertrouwen onder de ambtenaren om het wetsvoorstel tot wet te verheffen, aangezien de regering van premier Narendra Modi een gunstige meerderheid in het parlement heeft.
Als de regering en de regelgevende instanties het plan van een verbod doorzetten, zal India een belangrijk Aziatisch land en een prominente economie worden om zo’n drastische stap te zetten.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,904.00 0.56%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.94 0.18%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.22%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.2%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.42 1.4%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402427 0.53%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.375009 1.31%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092646 8.04%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 1.61%