Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

India: Leggen autoriteiten echt beslag op crypto hardware wallets?

Terwijl het gebrek aan regelgeving voor cryptocurrencies zich in India tot een probleem heeft ontwikkeld, zijn crypto-gebruikers in het land nog niet ontmoedigd, met velen op zoek naar manieren om op één lijn te komen met wetgevers. Er is echter een zeer problematisch gebrek aan duidelijkheid onder gebruikers, vooral omdat dergelijke regelgeving (of het gebrek eraan) compliance tot een zeer moeilijke klus maakt.
Volgens een recente post van Crypto Kanoon, een juridisch informatieportaal voor de crypto-gebruikers van het land op Twitter, hebben de Indiase autoriteiten nu hun aandacht gericht op crypto hardware wallets door zeer doelbewuste pogingen te ondernemen om ze in beslag te nemen. De tweet in kwestie luidde,
“Brekend: Nieuws over Crypto Hardware Wallets die in beslag worden genomen door de douaneafdeling van de Vlag van India komt eraan.”
Hoewel de wegen om crypto’s te gebruiken nog niet volledig zijn afgesloten, is het gebruik ervan steeds moeilijker geworden dankzij modderige regels. Gezien het feit dat de bull run aan de gang is, ziet India een grotere interesse in crypto-investeringen. Gezien de behoefte om baas te zijn over de eigen crypto’s, hebben veel nieuwkomers op de cryptomarkt zich gewend tot crypto hardware wallets.
Naast Crypto Kanoon beweren echter ook verschillende vooraanstaande Indiase crypto-influencers dat dergelijke aankopen worden gesignaleerd door de douane van het land. Zo deelde Naimish Sanghvi, oprichter van CoinCrunchIndia, het screenshot van een bericht gedeeld door een “geverifieerde bron.” Het luidde,

Douanebeambten staan invoer van Crypto hardware wallets niet toe!
Dit werd gedeeld door een geverifieerde bron! pic.twitter.com/fM0lh3shUO
– Naimish Sanghvi (@ThatNaimish) 27 februari 2021

Hier moet worden benadrukt dat de waarheidsgetrouwheid van deze claim nog steeds in twijfel werd getrokken op het moment van de pers, vooral omdat geen enkele klant zich daadwerkelijk had gemeld om iets van deze aard te beweren. In feite was er ook geen officiële kennisgeving of circulaire van een overheidsinstantie gevonden waarin een verbod op de invoer van Bitcoin-portemonnees werd beweerd.
Het is ook vermeldenswaard dat crypto-hardware-portemonnees nog steeds online verkrijgbaar zijn, zowel bij Amazon als bij Etherbit. De laatste, een populaire wederverkoper die Ledger, Trezos, SafePal portemonnees op voorraad heeft, heeft de laatste tijd melding gemaakt van vertragingen in de verzending vanwege een “plotselinge piek” in de wereldwijde vraag naar portemonnees en “geruchten over een crypto-verbod in India.”
Bron: Amazon
Terwijl alles nu in rook opgaat, is het duidelijk dat de reacties van de crypto-gemeenschap woedend zijn. Ondanks het feit dat dergelijke berichten nog moeten worden bevestigd, geloven velen in de crypto-gemeenschap dat dit opnieuw de antagonistische houding van de overheid ten opzichte van digitale activa benadrukt. Met geruchten over een crypto-verbod in India, zullen speculaties zoals deze de overheid waarschijnlijk geen crypto-fans opleveren.
AMBCrypto heeft contact opgenomen met Crypto Kanoon, Etherbit, ambtenaren van de RBI en enkele gebruikers om duidelijkheid te krijgen over de kwestie en zal het verhaal dienovereenkomstig bijwerken.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,975.00 0.97%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.34 0.55%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.23 1.02%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399816 0.68%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394913 0.85%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090218 2.27%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 4.41%