Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Hoe kan Tether een verschuiving in de regionale dominantie van Bitcoin voeden?

De prijsdalingvan Bitcoin tot het $43.000-niveau was het gevolg van verschillende factoren, zoals de metriek van mijnwerkers, ruilreserves, handelsvolume en andere on-chain metriek. Sindsdien is het aantal actieve Bitcoin-adressen echter met 0,8% gestegen van week tot week. De hash rate is ook blijven stijgen, waarbij een stijging van de hash rate wordt gezien als een positief teken voor de gezondheid van de blockchain.
De instroom van stablecoins was een andere factor, en een belangrijke, want stablecoins hadden een grote week te midden van de volatiliteit van de markt. USDC was koploper met een stijging van meer dan $1 miljard in een week, waarbij het aantal USDC transfers ook sterk toenam. In feite registreerde USDC een stijging van 13,5% week-op-week voor een gemiddelde van ongeveer 60.400 per dag.
Bron: Coinometrics
Nadat het aanbod van USDC de 9 miljard had overschreden, ging het tegen het einde van februari parabolisch, met een verdubbeling van het aanbod sinds het begin van het jaar. Een dergelijke toename van het aanbod van stablecoins heeft een neerwaartse invloed gehad op de prijs van Bitcoin op spotbeurzen.
Dit heeft echter ook een verschuiving in de stablecoin-dynamiek ingeluid, waarbij het groeiende aanbod van USDC ertoe heeft bijgedragen dat de aanboddominantie van Tether is gedaald tot het laagste niveau.
Bron: CoinMetrics
Handelaren kunnen een tegengestelde mening hebben, aangezien het aanbod van stablecoins de vraag en investeringsstroom naar Bitcoin, altcoins en DeFi verhoogt, ze worden gebruikt als onderpand. Wanneer de volatiliteit van Bitcoin laag is, is er een competitie tussen stablecoins en Bitcoin, aangezien handelaren te midden van de marktvolatiliteit winsten hebben vastgehouden in Tether of USDC.
Een daling van de aanboddominantie van Tether kan ook de regionale dominantie van Bitcoin en de verdeling van het handelsvolume doen verschuiven. Dit kan een negatief effect hebben op de prijs van Bitcoin op spotbeurzen waar de instroom van stablecoin het grootst is.
Een verandering in regionale dominantie kan op lange termijn ook gevolgen hebben voor de metriek van mijnwerkers en de metriek van de on-chain. Aangezien HODLing-patronen en het actieve aanbod van Bitcoin afhankelijk zijn van regionale dominantie, kunnen deze statistieken de komende maanden veranderen. Daarnaast hebben het aanbod en de marktkapitalisatie van Tether invloed gehad op de vraag op spotbeurzen in het oosten, vooral in Azië.
OKEx en Huobi zijn de top twee beurzen die beïnvloed worden door regionale dominantie in Azië. Binance ontvangt een grote instroom van stablecoin vanuit het Westen en Europa en er kan een negatieve invloed zijn op de prijs van Bitcoin op deze beurs. Aangezien het handelsvolume relatief het grootst is in vergelijking met andere spotbeurzen, zal de gemiddelde prijs op aggregators zoals CoinMarketCap en CoinGecko grotendeels de veranderingen in de prijs van het actief op Binance en Coinbase weerspiegelen.
Bron: Coinstats

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,263.00 0.76%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,598.28 0.13%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 308.76 1.44%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.412425 0.68%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.07%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.387218 1.79%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.089165 3.38%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.15 0.13%