Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Hoe heeft de prijsrally van Bitcoin de crypto-criminelen beïnvloed?

Volgens een recent rapport van het wereldwijde cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky heeft de groei van lucratieve winsten die kunnen worden gemaakt in de crypto-mijnbouwruimte ertoe bijgedragen dat cybercriminelen hun computerkracht gebruiken om cryptocurrencies te delven, in plaats van DDoS-aanvallen te initiëren.
Interessant is dat het aantal DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2020 met 31% is gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal, consistent met het moment waarop de cryptocurrency-prijzen echt begonnen op te warmen.
De experts van Kaspersky zijn van mening dat cybercriminelen sommige botnets mogelijk hebben “geherprofileerd” zodat C&C-servers, die typisch worden gebruikt bij DDoS-aanvallen, geïnfecteerde apparaten kunnen hergebruiken en hun rekenkracht kunnen gebruiken om cryptocurrencies te delven. De stijgende prijzen van Bitcoin, in combinatie met een piek in transactiekosten, hebben ertoe bijgedragen dat de winsten van mijnwerkers door het dak zijn gegaan en hun productiekosten ver overschrijden.
Recente rapporten hebben onthuld dat de dagelijkse inkomsten van mijnwerkers nu meer dan $50 miljoen bedragen, en ook de aandelen van Bitcoin-mijnwerkers zijn de laatste tijd flink gestegen.

Er moet echter worden opgemerkt dat dit niet altijd het geval is geweest, zoals te zien is in het geval van Bitcoin-mijnbouwbedrijf Marathon Patent Group. Tot voor kort waren de activiteiten van Marathon niet helemaal winstgevend, met results van vorig kwartaal dat een operationeel verlies van $2 miljoen aangaf.
Helaas is de aandelenkoers van Marathon sindsdien met meer dan 300% gestegen, vooral nadat cryptowinsten een volledige ommekeer in de inkomsten veroorzaakten.
Bron: Kaspersky
In overeenstemming met de operationele resultaten van Marathon, zagen de statistieken van Kaspersky’s Security Network ook een vergelijkbare trend. Terwijl 2019 en 2020 jaren waren die werden gekenmerkt door een dalend aantal crypto-miners, bracht september 2020 een verandering in deze trend, met eenzelfde plateauering sindsdien.
Volgens Alexey Kiselev, Business Development Manager in het Kaspersky DDoS-beschermingsteam,
“Met een piek in de cryptocurrency-prijzen kan het voor hen winstgevender zijn om sommige apparaten mee te infecteren. Als gevolg hiervan zien we dat het totale aantal DDoS-aanvallen in Q4 vrij stabiel is gebleven.”
Deze trend zal zich in 2021 voortzetten, concludeerde hij.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,432.33 0.67%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,181.83 2.66%
  • tetherTether (USDT) $ 1.01 0.7%
  • bnbBNB (BNB) $ 298.40 4.6%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.998698 0.13%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.01 0.7%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.387834 4.09%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095740 8.32%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.310257 2.6%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.830770 3.61%