Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Hoe dek je Bitcoin-risico’s af? Dit is de mening van SkyBridge Co-CIO

Bitcoin’s prijs, na het raken van een ATH van meer dan $58k op de grafieken, heeft zich de afgelopen dagen in een neerwaartse trend bevonden, met correcties die BTC onder $47k trokken, op het moment van de pers. Ondanks de omvang van de correcties blijft het vertrouwen in de markt voor Bitcoin echter hoog, vooral onder instellingen. Velen gebruiken Bitcoin om hun portefeuilles te diversifiëren en zich in te dekken tegen het risico in de traditionele markt.
De laatste nieuwkomer op deze lijst van Bitcoiners is Stone Ridge Asset Management LLC. Donderdag kondigde het bedrijf zijn plan aan om Bitcoin onderdeel te maken van de zeven strategieën voor het Stone Ridge Diversified Alternatives Fund. Dit fonds zal rendement zoeken uit diverse beleggingsstrategieën, waaronder herverzekering, overdracht van marktrisico’s, Style Premium Investing, en Bitcoin, onder andere.
Bitcoin kan bedrijven helpen te diversifiëren en een betere positie op de markt te verwerven, maar hoe dek je BTC af? Volgens Troy Gayeski, Co-CIO van SkyBridge,
“…in dit specifieke geval van Bitcoin, denken we dat het een tijdige handel is waar je long wilt zijn. Je wilt long gaan in een omvang die logisch is gezien je totale asset allocatie. En voor ons zijn we nog steeds voornamelijk long cash flow generatieve activa gekoppeld aan huisvesting of distressed corporate credit of lage netto exposure, long-short equity.”
Het spel, zei hij, is om de kosten te dimensioneren, iets wat traders zou helpen winst te maken als de thesis uitspeelt. Integendeel, als dat niet het geval is, zal het geleden verlies aanvaardbaar zijn.
De Skybridge-afgevaardigde beweerde ook dat een andere manier om Bitcoin af te dekken is om een volatiliteitsbudget in iemands portefeuille te hebben, afhankelijk van de volatiliteit die hij kan verdragen. Hij voegde eraan toe,
” … wat we aan klanten duidelijk maken is, hé, dit zou een jaar kunnen zijn waarin we boven dat doel zitten, dat 4% tot 8% is geweest We zouden 10% tot 12% kunnen zijn. Maar als je nog eens 500 of 1.000 basispunten kunt verdienen aan een zeer niche-exposure die zich nog in de vroege stadia van adoptie bevindt, dan denken wij dat dat een geweldige risico-beloning is, een geweldige afweging.”
Naast dergelijke afdekkingstechnieken kunnen handelaren ook de correlatie van Bitcoin met de traditionele aandelenmarkt en edelmetalen in overweging nemen. De Bitcoin schommelt de laatste tijd tussen fases van positieve correlatie en negatieve correlatie. Onlangs nog was er sprake van een zwakke correlatie met aandelen, waardoor de munt kan dienen als afdekking tegen de aandelenmarkt.
Maar omdat de volatiliteit op de Bitcoin-markt hoog blijft, kunnen handelaren beter voorzichtig zijn en een alternatief plan opstellen om zichzelf te beschermen tegen plotselinge marktschokken.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,158.57 1.49%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.20 1.12%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.56 0.79%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999551 0.09%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.403775 0.24%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104574 2.19%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.318424 1.13%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.927221 6.98%