Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Hefboom of geen hefboom, wat is het voor Bitcoin?

Aan het begin van de week, op 15 maart 2021, werd voor $738 miljoen aan Bitcoin longs geliquideerd. Van deze liquidaties waren 60% van de contracten met een hefboom van meer dan 20x. Dit geeft aan dat handelaren Bitcoin van exchanges wegvegen. Een verhoging van de hefboom verhoogt de verkoopdruk en heeft historisch gezien geleid tot een prijscorrectie.
Alleen al op 17 maart 2021 zijn er Bitcoin long liquidaties geweest ter waarde van $500 Miljoen. Onderstaande grafiek laat zien dat er sprake is van excessieve hebzucht op derivatenbeurzen en dat meer dan 60% van de contracten een hefboom van 20x of meer had.
Bron: Glassnode
Lange liquidaties hebben historisch gezien de prijstrend in vorige bullmarkten verschoven. Dus wat is de juiste zet voor een retailtrader?Long liquidaties geven duidelijk aan dat als er met hefboomeffecten wordt gehandeld, short gaan op dit moment de beste optie is. Het is zeer waarschijnlijk dat de prijs op futuresbeurzen de spotmarkt kan beïnvloeden.
Liquidaties op derivatenbeurzen hebben een directe impact op het sentiment en dit beïnvloedt de spotprijs. De meeste retailtraders stappen over van spot- naar derivatenbeurzen ten gunste van leverage en dit is een van de belangrijkste redenen voor de impact van liquidaties op spotkoersen en -portefeuilles.
Voor particuliere handelaren is dit het ideale moment om Bitcoin te kopen onder het $55000-niveau. Het actieve aanbod van Bitcoin is consistent gedaald, met de toenemende liquidatie op derivatenbeurzen. Dit is misschien niet zo positief voor de prijs als in het verleden, toen het verhaal van het aanbodtekort leidde tot nieuwe ATH.
Retailtraders die uitkijken naar een opportuniteit om te kopen of HODL te doen, zouden dit echter doen na de volgende correctie. Op de derivatenbeurzen blijkt de toenemende hefboomwerking winstgevend te zijn voor handelaars die shortposities openen, hoewel het een negatieve impact heeft op de prijs.
Wat echter interessanter is, is dat een prijsdaling op dit moment in de marktcyclus winstgevend kan zijn. Het hele verhaal van de uitstroom van Bitcoin van beurzen en walvisbewegingen hebben een langetermijnimpact op de prijs; maar de dagelijkse handelsactiviteit en de activiteit op derivatenbeurzen kunnen worden gebruikt voor kortetermijnaanpassingen in open posities en leverage.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%