Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Grayscale bevestigt haar voornemen om GBTC om te zetten in een ETF

De race om goedkeuring van de Securities and Exchange Commission [SEC] van de Verenigde Staten is begonnen en niemand wil achterblijven. Terwijl onlangs Fidelity goedkeuring bij de SEC heeft aangevraagd voor een Bitcoin ETF, heeft Grayscale nu zijn intenties bevestigd om zijn Bitcoin-trust om te zetten in een ETF.
Volgens zijn indiening bij de SEC, merkte de crypto-activabeheerder op:
“In de afgelopen maanden is er een groeiend aantal vragen geweest rond de mogelijkheid van een Bitcoin ETF in de VS, en we willen graag van de gelegenheid gebruik maken om duidelijkheid en context te bieden over wat een dergelijke ontwikkeling zou betekenen bij Grayscale en voor Grayscale® Bitcoin Trust (Symbool: GBTC).”
Het hernam dat het “100% toegewijd is aan het omzetten van GBTC in een ETF.”
Grayscale lanceerde GBTC in 2013 en was ook een pionier in het aanbieden van digitale activa in de vorm van effecten aan zijn beleggers. Daarmee was het het eerste bedrijf in de VS dat een openbaar verhandeld Bitcoin-fonds lanceerde en het enige bedrijf dat een Bitcoin-fonds omzette in een SEC-rapportagebedrijf.
De afgelopen maanden is GBTC echter tegen een negatieve premie verhandeld. Het Bitcoin-fonds is sinds eind februari veel lager verhandeld dan de prijs van Bitcoin, wat een teken zou kunnen zijn van een dalende vraag naar het product. Dit was een verrassende wending van gebeurtenissen, aangezien de institutionele vraag naar BTC hoog was gebleven en volgens het derdekwartaalverslag van Grayscale in 2020 80% van de investeringen in de trust afkomstig was van instellingen.
De negatieve premie liet geen arbitragemogelijkheid voor de beleggers waardoor de vraag naar BTC daalde. ETF’s zijn er echter ook in geslaagd om GBTC te overtreffen in termen van een investeringsmogelijkheid.
Onlangs keurde Canada drie Bitcoin ETF’s goed en volgens rapporten zijn ze erin geslaagd om de GBTC-markt te doorbreken. Aangezien de SEC een toenemend aantal aanvragen voor BTC ETF’s heeft ontvangen, is de concurrentie hevig geweest.
Grayscale had in 2016 een ETF aangevraagd, maar had deze teruggetrokken. Nu het sentiment in de markt drastisch verandert, denken analisten dat we kunnen zien dat SEC eind 2021 groen licht geeft aan de eerste ETF en op dit punt zal elke vermogensbeheerder de eerste willen zijn.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,870.00 1.16%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.84 0.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 309.99 0.79%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400756 0.15%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.04%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.374739 1.68%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092283 7.15%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.81%