Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Generatie Bitcoin ligt nog steeds op koers

Dankzij MicroStrategy, PayPal en jawel, Elon Musk zijn Bitcoin en cryptocurrencies in toenemende mate een belangrijk onderdeel geworden van de mainstream financiële markt. Acceptatie en erkenning betekenen echter niet altijd adoptie, en dat blijkt ook als we kijken naar de adoptiestatistieken van over de hele wereld.
Het Verenigd Koninkrijk is een goed voorbeeld: uit een recent onderzoek van Finder blijkt dat er een kloof bestaat tussen mensen die weten over cryptocurrencies en mensen die daadwerkelijk cryptocurrencies bezitten en gebruiken. Het onderstreepte echter ook het feit dat deze kloof met het jaar wordt gedicht.
Uit het onderzoek bleek dat ten minste 19% van alle Britten wel eens in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Sterker nog, Finder ontdekte dat er een stijging van 558% is geweest in het aantal mensen dat cryptocurrencies bezit in het V.K. sinds 2018. Dat is een duizelingwekkend groeipercentage, vooral omdat gedurende het grootste deel van de tussenliggende periode Bitcoin en de rest van de cryptocurrency-sector zich in een dalende markt bevonden.
In feite, terwijl er een korte periode van bullish respijt was in 2019, was het pas halverwege 2020 dat de bullmarkt eindelijk een vlucht nam, met een vlaag van institutionele investeringen die het vertrouwen in het digitale actief onderstreepten.
Van de mensen die bevestigend antwoordden, bleek een aanzienlijk percentage (25%) in 2020 voor de allereerste keer in cryptocurrencies te hebben geïnvesteerd. Bovendien is 11% van deze beleggers die voor het eerst investeren, al van plan om in de toekomst wat meer cryptocurrency te kopen.
Er moet echter worden opgemerkt dat, hoewel het groeitempo verbluffend is, een aanzienlijk deel van de bevolking nog steeds weigert om in cryptocurrencies te investeren. “Geen interesse” en “Te riskant”, zei een gecombineerde 72% van de beleggers in de markt, waarbij de bevindingen van de enquête nogmaals benadrukken hoe ver cryptocurrencies nog verwijderd zijn van het bereiken van de mainstream-status.
De bevindingen van Finder zijn in lijn met de observaties die Ziglu een paar weken geleden deed in zijn eigen onderzoek. Ziglu stelde vast dat 62% van de respondenten geen cryptocurrencies zou kopen, waarbij ze een gebrek aan marktinzicht aanhaalden. De positieve kant van de zaak was echter dat 36% van deze respondenten zou overwegen om te investeren als financiële instellingen cryptocurrencies zouden gaan aanbieden aan retailklanten.
Het is echter vermeldenswaard dat cryptocurrencies, als beleggingscategorie, nog volledig uit de schaduw moeten treden als een legitieme belegging met langetermijnhoudingspotentieel. Dit bleek uit het feit dat 19% van de respondenten zei dat snel geld verdienen hun motivatie was om in cryptocurrencies te investeren. Nu Bitcoin blijft stijgen op de prijsgrafieken, zal dit percentage waarschijnlijk omhoog schieten.
Tot slot is ook de demografie van crypto-investeringen in het Verenigd Koninkrijk interessant. Volgens het onderzoek bevindt 37% van alle beleggers zich in de leeftijdsgroep van 18-35 jaar. In feite voorspelde Finder dat 6 van de 10 mensen in de leeftijdsgroep 18-24 jaar (een demografie die in het onderzoek werd geïdentificeerd als ‘Generatie Bitcoin’) in de toekomst crypto’s zouden bezitten.
Dit, nogmaals, is een observatie die significante implicaties zou kunnen hebben voor de markt in de toekomst, vooral omdat velen hebben voorspeld dat de toekomst de grootste vermogensoverdracht in de geschiedenis zal zien, een vermogensoverdracht die rijkdom zal zien verplaatsen naar de handen van een demografie die crypto vertrouwt boven mainstream financiële instellingen.
“Als het aankomt op deze “Great Wealth Transfer” van Boomers naar Millennials, weten we één ding zeker, Bitcoin is gepositioneerd als een voertuig voor de opslag van nieuw verworven rijkdom. Millennials hebben een sterke trend laten zien om het digitale tijdperk met open armen te omarmen en tegelijkertijd hun rug te keren naar het traditionele financiële systeem.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,003.00 1.28%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,655.23 1.22%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 329.10 1.38%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.29%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.400089 1.2%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.395489 1.02%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090587 2.37%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.46%