Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

FSA van de Seychellen waarschuwt voor gebruik van Huobi-diensten

Huobi, een van de meest populaire crypto-exchanges op de markt en synoniem met de Seychellen, is vandaag in het nieuws nadat de Financial Services Authority van de archipel heeft verduidelijkt dat het nooit toezicht heeft gehouden op de beurs in kwestie of deze heeft gereguleerd. Dit is een interessante ontwikkeling, vooral omdat Huobi, met een dagelijks handelsvolume van meer dan $ 29 miljard op het moment van de pers, vaak wordt gezien als een beurs met hoofdkantoor op de Seychellen.
Via een bericht dat vandaag is uitgegeven, heeft het agentschap beleggers geïnformeerd dat Huobi Global Limited niet in het bezit is van een door de FSA afgegeven vergunning om enige activiteit te ondernemen die verband houdt met de online handel in virtuele activa.
“De FSA dringt er bij beleggers en het publiek op aan om voorzichtig te zijn met de diensten die worden aangeboden door de hierboven genoemde IBC en andere bedrijven die dergelijke diensten aanbieden”, aldus de FSA, waarbij IBC verwijst naar het International Business Company-nummer van Huobi.
Wat hier vreemd en interessant is, is dat volgens het crypto-platform, Huobi Global Limited “een bedrijf is dat is opgericht in de Republiek der Seychellen onder de wetten van de Republiek der Seychellen.” In feite is haar Gebruikersovereenkomst “in zijn geheel een contract gesloten onder de wetten van de Republiek der Seychellen, en relevante wetten van de Republiek der Seychellen zijn van toepassing op de oprichting, interpretatie, inhoud en handhaving ervan.”
Ook lijken de acties van de Seychellen griezelig veel op Malta’s aanpak van Binance in 2020.
Op 21 februari 2020 gaf de Malta Financial Services Authority (MFSA) een soortgelijke verklaring uit aan beleggers waarin stond dat Binance geen toestemming heeft van de MFSA om in de cryptocurrency-sfeer te opereren en daarom niet onderworpen is aan regulerend toezicht door de MFSA.
Tot op heden is er veel onduidelijkheid rond het “echte hoofdkantoor” van de cryptocurrency-uitwisseling, aangezien Binance Holding Company naar verluidt is gevestigd op de Kaaimaneilanden, met verschillende andere kantoren over de hele wereld.
“We hebben kantoren in Malta voor klantendiensten, en sommige compliance-mensen daar, maar het is niet het hoofdkwartier per se. Het is het spirituele hoofdkwartier,” had Ted Lin, Binance’s Chief Growth Officer gezegd in een oud interview.
Na meerdere pogingen om informatie te verkrijgen over waar precies het hoofdkantoor van het bedrijf is, had Binance CEO CZ officieel verklaard dat Binance meerdere kantoren in verschillende steden heeft met personeel in 50 landen.
“Het is niet dat we het niet willen toegeven, het is niet dat we het willen verdoezelen of dat we het willen verbergen. We verbergen ons niet, we zijn in de openheid,” had hij gezegd. Volgens CZ is Binance een nieuw type organisatie dat geen geregistreerde bankrekeningen en postadressen nodig heeft.
Hier is het vermeldenswaard dat sommigen hebben gespeculeerd dat de acties van de FSA van de Seychellen in dit opzicht Huobi kunnen dwingen om zijn officiële vestigingsplaats te verplaatsen naar een geheel nieuwe geografie. Op het moment van schrijven heeft Huobi nog geen verklaring afgelegd over de ontwikkeling in kwestie.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,432.33 0.67%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,181.83 2.66%
  • tetherTether (USDT) $ 1.01 0.7%
  • bnbBNB (BNB) $ 298.40 4.6%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.998698 0.13%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.01 0.7%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.387834 4.09%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095740 8.32%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.310257 2.6%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.830770 3.61%