Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Franse toezichthouder wil veranderingen in EU-toezicht op cryptosector

De voorzitter van de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers heeft voorgesteld dat autoriteiten een nieuwe aanpak moeten vinden voor crypto-regelgeving om een gelijk speelveld in de EU te garanderen. Tijdens de 5e jaarlijkse conferentie over FinTech en regelgeving, heeft de ambtenaar, Robert Ophèle van mening dat de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) de bevoegde autoriteit zou zijn voor het reguleren van cryptocurrency.
Volgens de voorzitter zou ESMA toezicht kunnen houden op bedrijven die crypto-asset gerelateerde diensten leveren. Ophèle zei dat de rol van ESMA in de regulering van crypto “de beste manier zou zijn om een gelijk speelveld te garanderen” in de Europese Unie.
De ambtenaar merkte op hoe het bestaande beleid op het gebied van crypto-regelgeving de ESMA zou helpen bij het formuleren van nieuwe regels:
Aangezien deze regelgeving gloednieuw is, is het gemakkelijker om de EAEM van meet af aan van bevoegdheden te voorzien dan wanneer dit in een later stadium wordt overwogen. Bovendien zou het zinvol zijn om alle deskundigheid binnen dezelfde autoriteit te verzamelen, aangezien de toetredingskosten in de cryptowereld vrij hoog zijn.
Op 24 september 2020 heeft de Europese Commissie een proefprogramma voorgesteld voor markten die cryptotransacties willen verhandelen en afwikkelen. Dit maakte de weg vrij voor regelgevers en entiteiten om projecten op basis van blockchain tech te testen.

Met betrekking tot crypto die door de autoriteit niet als “financiële instrumenten” worden beschouwd (op nutsvoorzieningen gebaseerde of betalingstokens), stelde de Commissie later de Markets in Crypto-Assets Regulation – MiCA – voor om specifiek toezicht te houden op cryptobeurzen en wallet providers.
Ophèle suggereerde echter een regelgevingszandbak voor de security token-sector en dat het gedecentraliseerde karakter van blockchain bepaalde risico’s in de economie zou verminderen. Hij was van mening dat “het versnellen van de marktketen” cyberrisico’s zou kunnen verzachten “die worden veroorzaakt door gecentraliseerde marktinfrastructuren, zoals het single point of failure.” Hij voegde er verder aan toe:
Het is ook een kwestie van Europa concurrerend houden in een tijd waarin soortgelijke benaderingen nu in veel landen worden uitgerold.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,970.00 1.39%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.52 0.96%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.18 1.49%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399381 1.35%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394781 1.05%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090357 2.57%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.32 4.19%