Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

FCA onderzoekt volgens rapporten 52 crypto-bedrijven in 2020

Met de groeiende populariteit van cryptocurrencies in het recente verleden, zijn veel regelgevers over de hele wereld steeds voorzichtiger geworden met betrekking tot de impact ervan. Volgens rapporten heeft de Financial Conduct Authority [FCA] alleen al in het afgelopen jaar 52 onderzoeken geopend naar crypto-bedrijven. Het in Londen gevestigde advocatenkantoor RPC onthulde dat dit slechts het topje van de ijsberg zou kunnen zijn als het gaat om crypto-gerelateerde activiteiten die regelgevingsregels schenden of ronduit illegaal zijn.
De regelgevende instantie kan worden geconfronteerd met uitdagingen met betrekking tot het uitvoeren van onderzoeken als gevolg van een gebrek aan middelen, volgens Sam Tate, Partner en hoofd van White-Collar Crime bij RPC. Tate verklaarde:
“Als de FCA nu een verzadigingspunt heeft bereikt en slechts 50-60 cryptocurrency-zaken per jaar kan behandelen, hoeveel zaken zullen er dan niet zijn onderzocht nadat de huidige cryptocurrency-gekte is geluwd.”
Deze actie van de FCA is ingegeven door een “explosie van mis-selling, pressure selling, en regelrechte fraude.” Nu de cryptomarkt aan momentum wint, is er een toegenomen belangstelling voor en promotie van cryptocurrencies en de FCA is van plan gebruikers te beschermen naarmate meer deelnemers de markt voor digitale activa betreden.
Op een vergelijkbare noot had de FCA eerder ook een verbod aangekondigd op de verkoop van crypto-derivaten aan retailbeleggers in oktober. De toezichthouder denkt hiermee 53 miljoen pond [73,6 miljoen dollar] aan verliezen van retailbeleggers in aan crypto gekoppelde derivaten te kunnen voorkomen.

De Britse toezichthouder had ook een “tijdelijk registratieregime” geïmplementeerd voor bestaande crypto-bedrijven bij gebreke waarvan ze “het risico lopen te worden onderworpen aan de strafrechtelijke en civiele handhavingsbevoegdheden van de FCA” voegde Tate ook toe,
“Uit eigen onderzoek van de FCA blijkt dat retailinvesteringen in crypto’s niet langer beperkt blijven tot jongeren die een gokje willen wagen. Investeringen nemen toe onder een oudere demografische groep, velen doen het als onderdeel van hun langetermijnspaarplan en velen denken dat ze beschermd zijn tegen de waardedaling van de crypto-activa die ze bezitten. Dit lijkt een recept voor ernstige schade en teleurstelling bij de consument.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,958.00 1.3%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,651.08 1.3%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.33 1.52%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.07%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.398637 1.36%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.07%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394775 1.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090334 2.53%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.05%