Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Ethereum vs Cardano? Wat presteert beter voor handelaren

Het conflict tussen Ethereum en Cardano heeft crypto Twitter de afgelopen week opgeschrikt. Sinds de aankondiging van de Berlijnse upgrade wordt verwacht dat de prijs van Ethereum zal stijgen, maar op de spot exchanges wordt het tegenovergestelde waargenomen.
Altcoins met een lage tot gemiddelde marktkapitalisatie zoals DOT, ADA, LINK, FIL, THETA hebben een comeback gemaakt. Nu zijn deze top altcoins in prijs gedaald, net als Ethereum, maar hun 24-uurs handelsvolume neemt elke dag toe.
Q1 2021 metrics voor Ethereum schetsen een duidelijk beeld en geven een on-chain recap van Ethereum. Met meer dan 586k dagelijks actieve adressen gemiddeld, 4,44 Miljoen toename van adressen met een saldo, $933,6 Miljard Ethereum dat on-chain wordt verhandeld, en 96,67% YTD gemiddelde adressen winstgevendheid, werd verwacht dat Ethereum de comeback zou maken.
Echter, in dit kwartaal werd meer dan 3,986 miljoen ETH op de beurs achtergelaten. Dit kan het tekortverhaal hebben opgebouwd, maar het had geen impact op de prijs. Het stijgende volume toonde aan dat er liquiditeit is, maar dit heeft de prijs niet beïnvloed, en hij blijft dalen op het moment van schrijven.
ETH aantal adressen hodling 0.1+ ETH || Bron: Twitter
Echter, voor Cardano, de activa marktkapitalisatie is bijna negen keer sinds het afgelopen kwartaal. De marktdominantie was 2,17% en de huidige prijs is 22,9% verwijderd van ATH. Net als Ethereum, was het handelsvolume van Cardano in de afgelopen 24 uur meer dan 68% gestegen.
Voor Cardano blijft het sentiment bearish, net zoals dat voor Ethereum het geval is. Echter, in het geval van Ethereum, neigt het sentiment momenteel naar neutraal, gebaseerd op de optieactiviteit. Op het eerste gezicht lijkt het duidelijk dat Ethereum een winnaar is, aangezien 95% van de HODLers in ETH winstgevend zijn tegenover 55% van Cardano.
Wat echter interessant is uit de intotheblock on-chain analyse is dat de netto netwerkgroei positief is en relatief hoger in het geval van Cardano. In het geval van ETH kan het verzadiging bereikt hebben door vertragingen in de lancering en uitrol van updates.
De activiteit van de derivatenbeurs heeft een impact gehad op de prijs van ETH, maar wanneer men de twee activa vergelijkt in de portefeuille van een retailhandelaar, hangt het winstpercentage grotendeels af van het punt van binnenkomst en de aankoopprijs van elk actief. Hoewel het intuïtief zou kunnen zijn om aan te nemen dat ETH een sterker netwerkeffect, mijnwerkers en gemeenschap heeft, en dus deze strijd aan het winnen is; maar dat is niet noodzakelijk waar.
Cardano heeft sneller updates uitgebracht dan Ethereum en van de 55% HODLers, verkopen ze niet allemaal, in tegenstelling tot Ethereum op het huidige prijsniveau. Er kan een ander alternatief zijn om de oorlog te winnen, door ETH en ADA in evenwicht te brengen in de portefeuille en retailhandelaars kunnen dollar-cost averaging toepassen om de niet-gerealiseerde verliezen van ETH in de loop van de tijd te verlagen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,432.33 0.67%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,181.83 2.66%
  • tetherTether (USDT) $ 1.01 0.7%
  • bnbBNB (BNB) $ 298.40 4.6%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.998698 0.13%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.01 0.7%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.387834 4.09%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095740 8.32%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.310257 2.6%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.830770 3.61%