Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Eiser in rechtszaak eist dat Ripple XRP-gerelateerde e-mails vrijgeeft die met SEC zijn uitgewisseld

Bradley Sostack, de hoofdaanklager in een class-action rechtszaak van beleggers tegen Ripple, heeft nu een motie ingediend om alle e-mailcommunicatie van Ripple met de SEC over XRP op te eisen. De motie, ingediend door de raadsman van de hoofdaanklager, zal, indien toegewezen, Ripple dwingen om “ongepast achtergehouden e-mailcommunicatie en documentbewaringsbeleid” te produceren.
De rechtszaak, die al in de zomer van 2018 werd ingediend, beweert dat Ripple en zijn CEO Brad Garlinghouse de Amerikaanse effectenwetgeving hebben geschonden door XRP aan het grote publiek te verkopen terwijl ze beloofden dat de waarde van het token zou stijgen.
Interessant is dat de rechtszaak van de SEC van december 2020 tegen Ripple ook iets soortgelijks beweert, waarbij elk van deze rechtszaken veel aandacht vestigt op de vraag of XRP kan worden geclassificeerd als een effect.
In de Sostack-zaak stellen de eisers nu dat de communicatie van Ripple met de SEC tijdens het onderzoek van het agentschap duidelijk relevant is voor de claims en verdedigingen die door hun eigen rechtszaak worden gepresenteerd.

Naar verluidt heeft Ripple dit tot op zekere hoogte toegegeven, door formele brieven te verstrekken die zij met de SEC hebben gedeeld. Ripple heeft echter geweigerd om haar e-mailcorrespondentie met de SEC te delen, inclusief documenten waarvan Ripple beweert dat ze verwijzen naar “schikkingsgesprekken met de SEC”.
Verder stelden de Sostack eisers dat Ripple “duizenden” documenten heeft achtergehouden en geredigeerd op basis van privilege of andere onuitgesproken redenen.
Een Amerikaanse districtsrechtbank in Noord-Californië zal deze motie op 25 maart behandelen.
In het verleden heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse vaak snel de notie weerlegd dat XRP als een effect kan worden beschouwd.
“Ik denk dat het heel duidelijk is dat XRP geen waardepapier is. Het bestaat onafhankelijk van Ripple, het bedrijf. Als Ripple morgen zou sluiten, zou het XRP ecosysteem blijven bestaan.”
Ondertussen heeft de koers van XRP zich geconsolideerd op de grafieken sinds de aankondiging van de rechtszaak, en herstelt zich tot het niveau van $ 0,50, op het moment van schrijven.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,272.58 1.6%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,178.36 2.94%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.06%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.37 4.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.01%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999609 0.09%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.385501 4.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096633 7.18%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.309763 2.58%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.825776 3.94%