Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

DOGE gooit Bitcoin, Ethereum om als ‘meest besproken’ crypto op Twitter

Dankzij de vele tweets van Elon Musk, lijkt de meme-coin tegenwoordig in ieders gedachten te zijn. Om dat te bewijzen, ontdekte een analistenbureau dat in februari Dogecoin, dat in 2013 als grap begon, zelfs Bitcoin heeft overtroffen als het gaat om “de meest besproken digitale activa” op Twitter.
Met de vermelding dat “het onvermijdelijk was” deelde ICO Analytics een grafiek die de top 20 van populaire munten zoals BTC, ETH, ADA, en anderen vermeldt. Doge noteerde 10,4% van de vermeldingen op Twitter, terwijl BTC en ETH respectievelijk 10,1% en 8,9% behaalden.
Bron: ICO Analytics
Elon Musk was een van de meest vocale supporters van Doge en tweette over de munt in februari. Een tweet op 10 februari van Musk veroorzaakte bijvoorbeeld een prijsstijging van 20% die Doge naar een nieuwe hoogste dagkoers van $0,082 stuurde op dat moment. De tweet in kwestie had het over Musk ’s Dogecoin-aankoop voor zijn zoon, ‘Little X,’ die hoogstwaarschijnlijk de jongste ‘peuterhoeder’ zou kunnen zijn.
Gegevens van Google Trends registreerden geen stijging van de belangstelling met ‘DOGE,’ behalve in één geval. Op 29 januari overtrof het zoekvolume voor Dogecoin, wereldwijd, dat van Bitcoin, maar daarna werd er minder naar gezocht dan naar BTC.
Bron: Google Trends
De meme coin heeft ook een huidige market cap van meer dan 6 miljard dollar. Een bedrag dat het dubbele is van AMC Entertainment, het bedrijf dat zich de laatste tijd te midden van de ‘meme-stocks’ waanzin bevond.
Doge netwerk heeft echter ook kritiek gekregen in de afgelopen maand. Binance CEO ChangPeng Zhao merkte op dat één specifiek adres 27% van alle DOGE munten in handen had, terwijl de top 20 adressen meer dan 50% van alle DOGE in handen hebben. ‘CZ’ speculeerde dat dit het project “in die zin een beetje gecentraliseerd” maakte.
Verder denken experts dat DOGE eerder is voor degenen die willen afstemmen op internetcultuur dan op serieuze financiële winsten. Volgens onderzoekers van de RMIT Universiteit:
Dogecoin kan het beste gezien worden als een cultureel product, in plaats van een financieel bezit. De realiteit is dat maar weinig gebruikers van cryptocurrency de munt bezitten als een serieuze investering of om te gebruiken in reguliere transacties. In plaats daarvan is het bezitten van Dogecoin het deelnemen aan een cultuur.
Het zal interessant zijn om te zien hoe de markten blijven reageren op DOGE, en of de ‘grap’ munt serieuze investeerders zal krijgen. Bij het ter perse gaan werd DOGE verhandeld op $0,05 en is de afgelopen week met 8% gestegen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,092.00 2.89%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,161.40 4.7%
  • tetherTether (USDT) $ 0.998853 0.15%
  • bnbBNB (BNB) $ 291.63 6.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999397 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.378605 6.67%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092698 11.73%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.305053 4.52%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.814628 5.77%