Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Dit is waarom DeFi’s groei in 2021 geen toevalstreffer is

Ondanks correcties handelde Bitcoin, op het moment van schrijven, op iets meer dan $47.500. Verder op de cryptoladder werd Ethereum, ’s werelds grootste altcoin, gewaardeerd op $1.850 op de hitlijsten. Onnodig te zeggen dat de top twee crypto’s in de sector posities innemen in de buurt van hun ATH-niveaus en dat is reden voor optimisme.
Ondanks het bullish marktsentiment lijkt het echter onwaarschijnlijk dat beide cryptocurrencies het duizelingwekkende groeitempo van aan het begin van het jaar zullen herhalen. In plaats daarvan is het waarschijnlijker dat de twee cryptocurrencies een consoliderende run op de prijsgrafieken gaan maken. Wat betekent dit? Nou, omdat Bitcoin en Ethereum vaak rangebound zijn geweest na het raken van ATH’s dankzij hun cyclische prijsbewegingen, kunnen andere meer winstgevende wegen worden verkend door traders.
DeFi kan één van die winstgevende wegen zijn, vooral omdat de investeringsstromen in de ruimte al zijn begonnen binnen te komen. Nu, een blik op de prijsgrafieken zou onthullen dat sinds het begin van het jaar 2021, DeFi tokens het beter hebben gedaan dan het grootste deel van de markt, inclusief de Bitcoin en Ethereum. Maar is een blik op de prijsgrafieken genoeg, vooral voor een sector die vaak is gebrandmerkt als “hoog risico, hoge beloning.”
Het antwoord is, dat is het echt niet. En, niet omdat het DeFi is, maar omdat het due diligence is. Ergo, wat nodig is, is een serieuze blik op de metrics die de prestaties van de DeFi sector en haar tokens voeden.

Waarom metriek?
Waarom moeten we kijken naar on-chain metrics? Nou, omdat vaak on-chain metrics de prijsbeweging van een actief of een markt het beste verklaren. En in het onwaarschijnlijke geval dat ze dat niet doen, wordt de prijs van het activum vaak genivelleerd tot waar hij eerder was.
Neem het voorbeeld van de prijsstijging van Bitcoin een paar weken geleden. Nee, niet die van Tesla, maar die van “Elon Musk heeft zijn Twitter bio geüpdatet”. Vlak voordat ’s werelds grootste cryptocurrency omhoogschoot in de charts, gaven de meeste technische indicatoren en metrics bearish signalen af. Of het nu de Exchange Whale Ratio of de Miners to Exchanges transaction count was, elk van hen suggereerde dat een stijging niet aanstaande was.
En toch, BTC steeg. Later, binnen enkele uren, keerde de cryptocurrency terug naar het type en handelde binnen de range waarin het handelde vóór de genoemde pomp. Waarom? Nou, omdat de metriek het niet ondersteunde.
Dit is de reden waarom als je een investeerder of handelaar bent, de on-chain metriek geassocieerd met elke waarschijnlijke “winstgevende weg” moet worden onderzocht.
Waarom DeFi’s groei geen toevalstreffer is
Laten we eens kijken naar DeFi, en laten we beginnen met het meest elementaire – Market Cap. Volgens Santiment is sinds het begin van 2021 de dominantie in market cap van alle DeFi munten gestegen naar 2,7% van 1,2%. Wat meer is, “DeFi blue chips zoals UNI en AAVE – munten die een jaar geleden nog niet eens bestonden – zitten nu comfortabel in de top 20 grootste munten door market cap.”
Bron: Santiment
De groei in de sector werd ook benadrukt door de stijging in Daily Active Addresses dit jaar, waarbij de gecombineerde DAA voor de top-12 DeFi munten van de markt klom van 20.000 aan het begin van het jaar naar 35.000 op 10 februari – een groei van 75%. Interessant is hier ook op te merken dat terwijl de prijzen van bijna alle DeFi tokens de laatste 40 dagen zijn gestegen, de DAA voor MKR en YFI de laatste tijd een plateau hebben bereikt.
MKR en YFI “trekken niet hun gewicht,” merkte het crypto-analytics platform op.
De genoemde verbetering was ook zichtbaar op de grafiek van de Netwerk Groei van de DeFi munten, met de gemiddelden van zowel DAA en Netwerk Groei die sinds januari 2021 stijgen, met een piek genoteerd op 5 februari.
Bron: Santiment
Zelfs op andere punten is de prestatie van de DeFi-sector opmerkelijk, met een daling van het percentage van het aanbod op de beurzen in de afgelopen paar maanden. Gewoonlijk is een daling van het gemiddelde en mediane aanbod van een actief op de beurzen een teken van dalende verkoopdruk. Dit is ook deze keer het geval, met de implicatie dat dankzij de koersprestaties van deze DeFi munten, HODLing ook in deze sector van de markt een vlucht neemt.
Bron: Santiment
Er moet echter worden opgemerkt dat de MVRV een meer ambivalent beeld schilderde. Hoewel de genoemde metriek voor de top DeFi munten van de cryptomarkt de laatste tijd op een hoog niveau staat, impliceerde de bevinding dat korte- en langetermijnhouders eerder geneigd zullen zijn hun activa te verkopen “als het marktsentiment verzuurt.”
Wat bewijzen deze bevindingen? Simpel gezegd, ze bewijzen dat de groei van de DeFi sector is gebouwd op solide fundamentals en wordt aangedreven door bullish on-chain metrics. In tegenstelling tot de hike die volgde op Musk’s Twitter bio update, zal de groei van DeFi dit jaar niet in rook opgaan. Ergo, als beleggingsopportuniteit kan de ruimte het waard zijn om opnieuw te bekijken.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,970.00 1.39%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.52 0.96%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.18 1.49%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399381 1.35%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394781 1.05%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090357 2.57%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.32 4.19%