Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Deze Bitcoin metriek kan de sleutel zijn tot het flipperen van goud in de toekomst

Op het moment van schrijven daalde de prijs van Bitcoin opnieuw, waarbij de prestaties van de cryptocurrency gisteren braken uit zijn rangebound gedrag tussen $ 49.000 en $ 51.000. En toch, ondanks de omvang van de daling, verwachtten velen nog steeds dat herstel snel genoeg zou komen. In feite waren er een paar tekenen zichtbaar vlak voor BTC’s laatste val onder $47.000.
Overweeg dit – Op dat moment was de volatiliteit 16%, en steeg met 2% na de dip vanaf de ATH van $58.330. Hoewel het bijna vanzelfsprekend is dat Bitcoin snel zal terugkaatsen, is het de moeite waard om te onderzoeken wat de drijvende kracht achter zo’n herstel zal zijn. In de laatste podcast van CMC sprak Jeff Ross van Vailshire Cap over het heersende verhaal tijdens deze marktcyclus. Volgens hem is het verhaal van Goud 2.0 het verhaal dat speelt.
Goud wordt herhaaldelijk genoemd in populaire narratieven omdat de flippening van goud door de meesten wordt gezien als een belangrijke gebeurtenis. Aangezien een meerderheid van de goudbugs belangrijke investeerders en hedgefondsbeheerders zijn, is er een potentiële marktkapitalisatie om aan te boren. Na het passeren van de $1 biljoen-grens, is Bitcoin nog dichter bij de $10 biljoen, waarbij de prijs het S2F-model als een klok volgt.
De S2F-ratio van goud was 62 terwijl die van Bitcoin 52 was, op het moment van de pers, en dit kan een van de redenen zijn om S2F te volgen, ondanks het feit dat veel goudbugs nog steeds een reden zullen vinden om de prijsactie van BTC te bekritiseren.
Bron: Digitalk
Het feit dat Bitcoin’s geannualiseerde gemiddelde dagelijkse volatiliteit boven de 120% lag en voor goud iets boven de 20%, benadrukte hoe weinig de twee gecorreleerd zijn. Hoewel de twee activa na de ontkoppeling in november 2020 niet meer gecorreleerd zijn, zorgt het Gold 2.0-verhaal voor een instroom van institutionele beleggers in Bitcoin. Wanneer de S2F van Bitcoin de 100 passeert, kan de omslag plaatsvinden en kunnen de vergelijkingen tussen goud en Bitcoin ophouden te bestaan.
De cyclische beweging van de prijs, bij het persmoment een volatiliteit van 16%, kan doorgaan in Bitcoin. Alleen al in de laatste 24 uur, gebaseerd op on-chain metrics, is het handelsvolume met meer dan 44% gedaald over de beurzen heen. Deze daling van het handelsvolume is mogelijk een reactie op de afloop van Bitcoin-opties op Deribit.
In het verleden hadden expiraties van opties een aanzienlijke impact op de prijs van de activa op de korte termijn. Na de expiratie kan de prijs echter onder het niveau blijven dat op het moment van de pers werd bereikt, voordat de prijs zich in de daaropvolgende maand op cyclische wijze herstelt.
Bron: Skew
Aangezien dit als een patroon naar voren is gekomen in eerdere marktcycli, kan het zich ten minste herhalen totdat de cryptoprijs zich herstelt en boven het $55.000-niveau handelt. Een paar dagen geleden bedroeg het totale dagvolume in BTC Futures op top exchanges bijna $180 miljard. Met een stijging van de volatiliteit verwacht op de korte termijn, zullen de cijfers voor hetzelfde waarschijnlijk nog meer groeien, vooral als herstel zeker aan de gang is.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%