Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Deze Bitcoin beweging op korte termijn is onvermijdelijk

Bitcoin handelde, op het moment van schrijven, rond het $55.000-niveau. Maar hoewel het herstel van de cryptocurrency op de grafieken veel hoofden deed draaien, is het ook een van de zeldzame periodes geweest waarin Bitcoin volatieler is geweest dan Ethereum, gebaseerd op gegevens van Skew-grafieken. De timing van hetzelfde is interessant, vooral omdat recente correcties in de prijs de anticipatie op verdere prijsdalingen op de grafieken hebben aangewakkerd.
Bron: Twitter
De genoemde toename van de volatiliteit is een gunstig teken voor de Bitcoin-prijs. Een andere metriek die op hetzelfde lijkt te wijzen is de stijging van het aantal Bitcoin-adressen met niet-nul wallet-adressen. Op dit moment zijn er meer dan 36 miljoen Bitcoin-adressen met een saldo dat niet nul is, met een groei van 9% tot nu toe.
Bron: Twitter
De stijging van het aantal niet-nul adressen, in combinatie met de toenemende marktkapitalisatie van het activum, wijst op een prijsstijging op korte termijn. De prijs van Bitcoin is al voorbij de bandbreedte van $49.000 tot $54.000 gegaan. Ondanks een relatief hoge correlatie met ETH, is de prijs van BTC de afgelopen week met slechts 7% gestegen tegenover een stijging van 14% van ETH.
In het licht van het heersende volatiliteitsniveau en de plannen van Grayscale’s moederbedrijf Digital Currency Group om voor $250 miljoen aan GBTC-aandelen te kopen, wordt verwacht dat de vraag op spotbeurzen en de Open Interest op derivatenbeurzen zal toenemen. De toename van de vraag volgt op het uitwissen van het aanbod van de activa. Met een aanbod van 18,6 miljoen bij het ter perse gaan, kan verwacht worden dat dit nog verder zal dalen.
Een aanzienlijk percentage van de instellingen die Bitcoin kochten tegen $48.000 hebben vooralsnog een winst van meer dan 17% opgebouwd. Dit is een teken dat institutionele beleggers het $48.000-niveau kunnen beschermen en de prijs richting zijn nieuwe ATH kunnen duwen. Op dit moment nemen institutionele beleggers regelmatig exact dezelfde hoeveelheid Bitcoin op van Coinbase Pro.
Bron: Twitter
Overweeg dit – Al een paar weken lang worden er consequent 12.000 Bitcoins opgenomen door een institutionele belegger. Als dit dezelfde institutionele belegger is die Bitcoin kocht toen de uitstroom van Bitcoin uit Coinbase pro meer dan twee weken lang consistent toenam, dan kan er een vergelijkbare impact zijn op de prijs.
De piek in de uitstroom uit Coinbase leidde tot een herstel van de Bitcoin-prijs. Gebaseerd op hetzelfde, zijn de huidige uitstromen opnieuw een bullish signaal voor de prijs van Bitcoin en kunnen retailhandelaren een toename in volatiliteit verwachten voor het weekend. De toename van de volatiliteit zal naar verwachting op korte termijn een positieve invloed hebben op de prijs en het handelsvolume.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%