Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

DeFi: Zal de volgende rally de opkomst van deze DeFi-ETP zien?

De explosieve groei van deFi activa was voor iedereen zichtbaar in de zomer van 2020, en het verhaal begint weer tractie te krijgen. In 2020 leidde Yearn Finance of YFI de rally, maar nu zijn andere activa ook populairder aan het worden.
Echter, de trend zou kunnen verschuiven naar een collectieve blootstelling aan DeFi in plaats van het hodling van een actief, zoals blijkt uit de sterke groei van DPI.
Wat is DPI en wat doet het ertoe?
DeFi Pulse Index of DPI is het paradepaardje van het Index Coop protocol. Het doel van DPI was om de functionaliteit van Exchange Traded Products of ETP’s na te bootsen, aangezien het een market cap-weight index is die populaire DeFi tokens onder zich heeft.
Op een bepaald structureel niveau, weerspiegelt DPI wat S&P 500 en Dow Jones zijn; aangezien ook zij blootstelling aan populaire aandelen onder één index hebben opgenomen.

In termen van tractie, lijkt DeFi Pulse Index ook niet misplaatst.
Bron: Ons Netwerk
Volgens het rapport van Our Network is de marktkapitalisatie van DPI blijven stijgen, want begin februari 2021 bedroeg de marktkapitalisatie meer dan $ 115 miljoen. Hoewel het geen enorm getal is, is het groeipercentage enorm, aangezien de market cap in december 2020 slechts $31 miljoen bedroeg.
Bovendien is de algemene retentie van DPI relatief verbeterd sinds vorig jaar, wat betekent dat DPI-houders nu kopen met de intentie om all-around blootstelling aan DPI te krijgen, in plaats van rendement te boeren op een bepaald DeFi token.
Het rapport voegde eraan toe,
“Liquiditeit blijft een sterk punt van DPI. DPI-ETH liquiditeit op Uniswap is op een all-time high, en 24-uurs handelsvolume overschrijdt nu routinematig de $ 6MM.”
Heeft DeFi Pulse Index geloofsbrieven voor de lange termijn?
In een steeds veranderend DeFi-landschap is het moeilijk om de toekomst op lange termijn van een DeFi-index te voorspellen, maar er zijn een paar dingen die moeten worden overwogen.
De huidige holdings onder DPI omvatten:
Uniswap
AAVE
Yearn Financiën
Synthetix Netwerk Penning
Maker
Samengesteld
REN
Loopring
Kyber Netwerk
Balancer
Augur
De opname van deze DeFi tokens geeft aan dat het doel meer is om een ETP-achtig financieel product te creëren dat constructieve blootstelling aan DeFi op een minder-volatiele schaal mogelijk maakt.
Het concept van Yield Farming werkte toen het moest, maar de grotere ruimte zou op dit moment in een andere richting kunnen evolueren. Vandaar dat DPI zich momenteel onder het rijk van “hoog potentieel” plaatst, maar niets is helemaal zeker tot het moeilijkheden op lange termijn overleeft.

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%