Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

DeFi: Exploit onttrekt 2,1 miljoen dollar aan DODO DEX

De gedecentraliseerde exchange en liquidity provider DODO is vandaag in het nieuws nadat het een paar uur geleden naar verluidt werd uitgebuit, een exploit die resulteerde in het verlies van $2,1 miljoen.

Het lijkt erop dat $WCRES / $USDT pool op @BreederDodo werd leeggehaald door het creëren van een aantal valse tokens van hun ERC20 fabriekhttps://t.co/vcBLVKGgBa
niet zeker of dit nog steeds kwetsbaar is, wees voorzichtig daar pic.twitter.com/boIvL1Mghi
– Luciano (@Luciano_vPEPO) 8 maart 2021

Volgens een update van DODO werden verschillende V2 Crowdpools aangevallen, terwijl alle V1 en niet-Crowdpool V2 pools veilig waren. De getroffen pools omvatten WSZO, WCRES, ETHA, en FUSI pools, terwijl AC pool fondsen volledig zijn hersteld, zei de liquiditeitsaanbieder.
De DEX onthulde ook dat het nauw samenwerkt met zijn beveiligingspartners om de verloren fondsen terug te krijgen, voordat het verder ging met toe te voegen dat,
“Als voorzorgsmaatregel hebben we tijdelijk de pool creatie portal op DODO uitgeschakeld.”
Kort nadat het nieuws van de ontwikkeling bekend werd, waren veel gebruikers op Twitter snel geneigd om te speculeren dat het verloren geld al was witgewassen via privacy pools, aangezien dat het geval is geweest met de meeste DeFi exploits die in de loop van het jaar hebben plaatsgevonden.
DODO werd gelanceerd in augustus 2020 door Diane Dai, Radar Bear, en een anoniem ontwikkelingsteam. Het protocol haalde $ 600.000 op in een startronde geleid door Framework Ventures, waarna het een extra $ 5 miljoen ophaalde in een onderhandse verkoopfinancieringsronde geleid door Three Arrows Capital, Binance Labs, en Pantera Capital. Het protocol trok ook investeringen aan van investeerders zoals Coinbase Ventures, Galaxy Digital, en Alameda Research.
Velen in de gemeenschap hebben hun steun betuigd aan het protocol nadat het nieuws over de exploit bekend werd. Jerry Zhou, Managing Partner bij Puzzle Ventures, bijvoorbeeld, ging naar Twitter om zijn steun te betuigen aan het ontwikkelingsteam van DODO.
“Ik kan begrijpen dat sommige investeerders en crowd pooling projecten zich gefrustreerd voelen over DODO, maar je moet weten dat de weg nooit glad is.”
Volgens Zhou heeft het team al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het terughalen van de verloren fondsen.
Het native token DODO van het DODO-protocol steeg op 18 februari in één dag met meer dan 96% na de aankondiging dat het binnenkort zou worden gelanceerd op Binance Smart Chain (BSC). Bij het ter perse gaan had het nieuws van de exploit nog geen volledige impact op de prijs van het token, met DODO verhandeld op $4,00, een daling van iets meer dan 2% in de afgelopen 24 uur.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,102.00 0.05%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,585.89 0.36%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.16%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.37%
  • bnbBNB (BNB) $ 312.01 1.67%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402840 0.41%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.379932 0.64%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.093918 8.22%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.11 0.27%