Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

De kortetermijnvooruitzichten voor Bitcoin hangen af van de volgende sleutelfactoren

De prijsvan Bitcoin heeft de afgelopen maand heel wat ups en downs gekend. Hoewel de munt in 2021 recordhoogtes heeft weten te bereiken, zijn er ook sterke terugtrekkingen geweest.
Alleen al in de afgelopen 24 uur doorbrak Bitcoin na dagen de $50.000-grens, voordat het bezweek aan de verkoopdruk om weer onder het genoemde niveau te handelen. Maar, zoals altijd, blijft de vraag – Hoe ver weg is de volgende prijsrally naar zijn laatste ATH. Interessant genoeg zijn er tekenen dat traders niet al te lang hoeven te wachten voordat zo’n uptrend zich materialiseert.
Bron: Santiment
Grote houders van de munt hebben door de jaren heen een sleutelrol gespeeld in de groei van BTC en 2021 heeft hun belang alleen maar benadrukt als het gaat om prijsstijging. Volgens gegevens van Santiment hebben de grootste houders van Bitcoin met meer dan 1.000 Bitcoins momenteel ongeveer 42,56% van het totale aanbod in handen.
Op 8 februari was dit ongeveer 43,29% – een 54-weeks hoogtepunt, en men kan beargumenteren dat dit de Bitcoin-run heeft aangewakkerd die die maand een nieuwe ATH vestigde. Nu de waarde richting 43% gaat, kunnen handelaren verwachten dat dit een indicatie is dat de walvissen in de komende weken een nieuwe rally willen inzetten.
De marktgegevens van Bitcoin ondersteunen deze mogelijkheid. In de marktcyclus van Bitcoin is er altijd een balans geweest tussen hodlers die verkochten en weer in de markt instapten op een lager prijspunt. Het smart money scenario kan ook deze keer een belangrijke rol spelen.
Het aanbod op lange termijn neemt af naarmate de hodlers winst nemen tijdens de bullmarkten, en neemt toe tijdens de herbevoorradingsfases tegen goedkopere prijzen. Dit geeft context aan de laatste prijsdip, aangezien Bitcoin nog steeds sterke fundamentals heeft. In feite zijn de prijscorrecties symptomatisch voor hodlers die hoog verkopen om vervolgens laag te kopen en de prijs te verhogen en een marktcyclus te voltooien. Dat was de afgelopen maanden het geval en dat zal waarschijnlijk ook in 2021 zo blijven.
Bron: Glassnode
Het is ook belangrijk om op te merken dat de rally van Bitcoin, ondanks het feit dat het een paar maanden oud is, kan worden beschouwd als in zijn midden/vroege stadia. Gegevens van Glassnode benadrukten dit aspect van de prijsactie van Bitcoin door rekening te houden met het reserverisico van de munt en dit af te zetten tegen de vorige bull runs.
Bron: BitPremier
Op het moment van schrijven bleef de volatiliteit van Bitcoin stijgen. Volgens marktgegevens van BitPremier bedroeg de 30-daagse volatiliteit van BTC/USD ongeveer 5,35 procent – een niveau dat niet ver verwijderd is van het 6-maands hoogtepunt van 6 procent.
Verhoogde volatiliteit maakt de munt open voor verdere prijsactie in beide richtingen. Ergo, het verhoogt ook licht de mogelijkheid dat de cryptocurrency een grotere pullback noteert. Als BTC niet in staat is om een doorbraak van het $50k-niveau vol te houden, zou dit op korte termijn problemen kunnen opleveren voor zijn prijsaspiraties.
Echter, gezien de sterke fundamentals en precedenten uit het verleden die een hernieuwde rally ondersteunen, kunnen traders troost putten uit BTC’s langetermijnvooruitzichten. Dit hangt echter af van het omkeren van de weerstand naar steun – een scenario dat werkelijkheid zal worden als Bitcoin in staat is om in de komende dagen substantieel kopersmomentum te winnen. Een dergelijke trendombuiging zal het mogelijk maken om verder te profiteren van zijn sterke fundamentals, terwijl het richting zijn nieuwste ATH wordt geduwd.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%