Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Cryptomarkt ‘oververhitting’ kan probleem zijn: Zuid-Koreaanse minister

Historisch gezien werd Zuid-Korea vaak gezien als een zeer cryptovriendelijk land. De laatste tijd heeft een dergelijke reputatie echter een pak slaag gekregen, vooral in het licht van de aard van de nieuwe crypto-regelgeving die wordt uitgevaardigd. Het land is opnieuw in het nieuws nadat Hong Nam-ki, de vicepremier van Economie en minister van Strategie en Financiën, op 19 maart de algemene vergadering van het Speciaal Comité voor Begrotingen en Rekeningen informeerde en opmerkte,
“Virtuele activa en cryptocurrency sectoren zijn oververhit in vergelijking met hun werkelijke waarde.”
Hij voegde eraan toe,
“(Oververhitting) kan een probleem zijn. Vanuit het oogpunt van de economie, (investeringen) moeten zeer voorzichtig zijn.”
De timing van deze uitspraken is interessant, vooral omdat ze kwamen op de rug van nieuwe regelgeving die wordt besproken. Op grond daarvan moeten beurzen of cryptocurrency-bedrijven die digitale activa verhandelen, de handel melden aan gecentraliseerde autoriteiten, terwijl ze zich ook moeten houden aan de meldingsvoorschriften en registratieregels die vanaf 25 maart van kracht worden onder de Special Financial Transaction Act.
Beurzen, vermogensbeheerders, portefeuilleproviders, bewaarplatforms en anderen moeten hun gegevens openbaar maken bij de financiële inlichtingeneenheid, waarbij de dienstverleners protocollen voor de identificatie van klanten moeten vaststellen en verdachte transacties bij de financiële inlichtingeneenheid moeten melden voor verdere controle.
Volgens de nieuwe regels moeten cryptocurrency-bedrijven zich binnen zes maanden, vóór 24 september, aan de regels houden. Gebeurt dat niet, dan kan een boete van maximaal 50 miljoen Won (44.000 dollar) worden opgelegd.
Maar dat is nog niet alles: de nieuwe Crypto Tax-regel, die gepland staat voor januari 2022, zal naar verwachting een belasting van 20% instellen op Bitcoin en crypto-winsten van meer dan $ 2.300.
De impact van deze regelgeving is onthutsend, iets wat blijkt uit het nieuws van OKEx, een van de grootste cryptocurrency exchanges in Zuid-Korea, die ervoor kiest om zijn lokale activiteiten te sluiten, in plaats van zich te houden aan de nieuwe set regelgeving met ingang van 7 april. In feite hebben veel kleinschalige crypto-bedrijven problemen ondervonden bij het opmaken van overeenkomsten en registraties met inheemse banken onder de nieuwe regels.
Het is echter vermeldenswaard dat cryptocurrencies populair blijven in Zuid-Korea. In feite zag het land transacties ter waarde van 445 biljoen won plaatsvinden in de maand januari en februari alleen, met hetzelfde geleid door een ongewone demografie – “Crypto Moms.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,432.33 0.67%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,181.83 2.66%
  • tetherTether (USDT) $ 1.01 0.7%
  • bnbBNB (BNB) $ 298.40 4.6%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.998698 0.13%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.01 0.7%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.387834 4.09%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095740 8.32%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.310257 2.6%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.830770 3.61%