Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

China: Weibo deactiveert accounts van Huobi, OKEx, Binance

China is hard aan het optreden tegen crypto-gerelateerde bedrijven over de hele linie, vooral nu de lancering van haar digitale yuan nadert. Dit werd eerder vandaag duidelijk nadat Weibo, het prominente Chinese social media platform, de accounts van een paar grote Bitcoin handelsbeurzen – Huobi, OKEx, Binance, en MXC – deactiveerde.
Volgens berichten bleken de accounts van de genoemde beurzen op donderdag inactief te zijn. Volgens een verklaring die door Weibo werd vrijgegeven, had de rekening van Huobi “abnormale praktijken” en vormde een veiligheidsrisico. Er moet echter worden opgemerkt dat er geen duidelijke indicatie voor de beslissing werd gegeven.
Hoewel er op het moment van de pers nog geen officiële verklaring van de crypto-uitwisselingen was, onthulde een woordvoerder van Huobi dat de uitwisseling “actief communiceert met Weibo” over de kwestie.
Interessant genoeg is dit niet de eerste keer dat Weibo crypto-geassocieerde accounts aan banden legt. Terug in 2019 kregen Binance Holdings Ltd. en Tron te maken met een soortgelijk verbod op het platform, terwijl de waakhonden opriepen tot een schoonmaak van bedrijven die betrokken waren bij crypto-trading. Destijds was Binance in gesprek met het platform om zijn beslissing terug te draaien en mogelijk zal het dat opnieuw moeten doen.
Deze keer lijkt de overheid echter meer beducht te zijn voor crypto sinds het ook Bitcoin- en andere crypto-mijnbedrijven heeft gesloten. AMBCrypto had eerder gemeld dat het land een verbod op mijnbouwprojecten in Binnen-Mongolië heeft uitgebreid. Deze beslissing volgde op China’s poging om energie-efficiëntiedoelstellingen te halen.
Toch is de schorsing van accounts niet alleen beperkt gebleven tot China. Twitter, een platform vergelijkbaar met Weibo in China, heeft onlangs ook crypto-accounts geschorst. Op woensdag merkte crypto-enthousiast Peter McCormack op dat ten minste zes crypto-gerelateerde accounts door Twitter werden geschorst, waaronder de accounts van Willy Woo en Plan B.
Hoewel de accounts van Woo en Plan B binnen de kortste keren waren hersteld, heeft de schorsing ertoe geleid dat Woo het grootste deel van zijn volgers is kwijtgeraakt. Integendeel, Weibo-gebruikers zullen wellicht moeten wachten op officiële verklaringen van de betrokken partijen over de ban en het mogelijke herstel.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%