Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Charles Hoskinson’s mening over de vraag of de Amerikaanse overheid Bitcoin, Cardano zal verbieden

De CEO van IOHK Charles Hoskinson woog in op verschillende onderwerpen tijdens zijn laatste vraag-me-alles sessiedie hij live-streamde vanuit Colorado, VS. Tijdens de AMA leek Hoskinson zowel Bitcoin als ADA te verdedigen in antwoord op een vraag over de regulatoire toekomst van de twee crypto’s.
Toen een YouTube-luisteraar vroeg wat er met Cardano zou gebeuren als de regering van de Verenigde Staten zou besluiten Bitcoin te verbieden, was Hoskinson er snel bij om hetzelfde te verwerpen. Volgens de exec zal Bitcoin nooit verboden worden in de VS omdat de crypto-asset ver verwijderd is van zulke harde regelgeving.
“Dat schip is uitgevaren. Bitcoin wordt niet verboden.”

De mening van Hoskinson resoneert met die van verschillende crypto-bulls die het onwaarschijnlijk achten dat Bitcoin vogelvrij wordt verklaard. Zo had tegen het einde van vorig jaar voormalig waarnemend hoofd van het U.S. Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Brian Brooks aldus dat toezichthouders “zeer gefocust” zijn op het “niet doden” van Bitcoin.
Integendeel, Bridgewater Associates’ mede-oprichter en Chief Investment Officer Ray Dalio heeft een tegengestelde mening over het onderwerp. Volgens hem is er een “goede kans” dat de Amerikaanse regering Bitcoin zal “verbieden” op dezelfde manier als goud in de jaren dertig van de vorige eeuw in de VS werd verboden. Dalio noemde ook het geval van regelgevers in India, die naar verluidt het crypto-asset helemaal willen verbieden.
Net als de meeste andere Bitcoin-aanhangers heeft Hoskinson wellicht verwezen naar het feit dat de crypto-activa het potentieel hebben om de inflatie af te dekken. Dit is een van de redenen waarom de Franse econoom Marion Laboure concludeerde dat Bitcoin nu “te belangrijk is om te negeren.”
Zelfs centrale banken en regeringen begrijpen dat “Bitcoin en andere cryptocurrencies hier zijn om te blijven,” betoogde Laboure, waarbij de econoom stelde dat regeringen “eind dit jaar of begin volgend jaar zullen beginnen met het reguleren” van crypto-activa “eind dit jaar of begin volgend jaar.”
Nu de wereldwijde cryptopopulatie de 100 miljoen gebruikers voorbij is, “kunnen toekomstige generaties massale adoptie inluiden.” Hetzelfde werd ondersteund door een Deutsche Bank onderzoek waaruit bleek dat millennials cash en bankkaarten steeds vaker vervangen door cryptocurrencies.
Ondertussen had Hoskinson eerder gesuggereerd dat Cardano naar verluidt “aan de vooravond” staat van deals en initiatieven via publiek-private partnerschappen in bepaalde naties in Afrika en de weg vrijmaakt voor “miljoenen gebruikers” om dit jaar het Cardano-ecosysteem te betreden.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%