Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Californische afgevaardigde Ro Khanna pleit voor ‘niet te devalueren’ Bitcoin

In de afgelopen maanden en jaren is Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, erin geslaagd om veel wetgevers en politici in zijn voordeel te stemmen. Dit is ook het geval geweest in de Verenigde Staten, iets wat enigszins verrassend is aangezien veel mensen het gebrek aan regulerende duidelijkheid in het land hebben gehekeld. Desondanks is een Californisch congreslid de laatste om zijn mening te geven over de populaire digitale activa.
Volgens de Californische afgevaardigde Ro Khanna kan Bitcoin, “net als digitaal goud, niet worden gedevalueerd.” Khanna, in het verleden een vertegenwoordiger van Silicon Valley, spreekt al geruime tijd over Bitcoin, waarbij het Congreslid het digitale activum erkent als een belangrijke poot van opkomende tech.
Khanna heeft zich echter ook uitgesproken over de gevolgen van Bitcoin-mijnbouw voor het milieu. De Democraat drong er bij crypto-voorstanders op aan middelen te vinden om de koolstofvoetafdruk te reguleren.
In een recente tweet merkte Khanna op,
“Bitcoin, zoals digitaal goud, kan niet worden gedevalueerd en zijn decentralisatie bevordert transnationale uitwisseling en biedt een controle tegen economisch wanbeheer. Laten we het koesteren, maar consumenten beschermen, misbruik voorkomen en investeren in minder koolstofintensieve mijnbouw. Dat zou in Amerika moeten gebeuren.”
Als zittend Congreslid zou Khanna’s steun voor crypto degenen kunnen helpen die hebben aangedrongen op duidelijkheid in de regelgeving van zowel wetgevers als agentschappen.
Khanna’s uitspraken benadrukken ook de twee kampen onder de wetgevers. Terwijl één van hen de technologie steunt en wil dat crypto werkt, omvat de andere wetgevers die bezig zijn het vermeende gebruik van crypto in illegale activiteiten te signaleren om het potentieel ervan serieus te nemen. Secretaris van Financiën Janet Yellen behoort bijvoorbeeld tot de laatste, vooral nadat ze een paar weken geleden sprak over de “explosie van risico’s” in verband met crypto.
Yellen had gezegd,
“Ik zie de belofte van deze nieuwe technologieën, maar ik zie ook de realiteit: Cryptocurrencies zijn gebruikt om de winsten van online drugshandelaren wit te wassen; ze zijn een middel geweest om terrorisme te financieren.”
Wat Bitcoin betreft, merkte Yellen onlangs ook op dat het een “extreem inefficiënte manier is om transacties uit te voeren.”
Zulke zorgen bij wetgevers hebben crypto-bedrijven of hun gebruikers tot nu toe niet kunnen helpen. Echter, met meer steun van leden van het Congres, kunnen we verwachten dat het crypto-wetsvoorstel, wanneer het ook wordt geïntroduceerd, een eerlijke kans maakt in de publieke opinie.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,970.00 1.39%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.52 0.96%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.18 1.49%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399381 1.35%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394781 1.05%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090357 2.57%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.32 4.19%