Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bybit sluit activiteiten in Verenigd Koninkrijk om te voldoen aan FCA-mandaat

In een poging te voldoen aan het verbod van de Financial Conduct Authority [FCA] op crypto-derivaten, heeft de populaire beurs Bybit aangekondigd dat het zijn activiteiten voor klanten in het Verenigd Koninkrijk zal stopzetten. Volgens de officiële aankondiging van Bybit,
“Als u een inwoner of burger van het Verenigd Koninkrijk bent, sluit dan alstublieft al uw posities en trek alle accountsaldi in tegen 8AM UTC, 31 maart 2021. Daarna zullen klanten die gevestigd zijn in of ingezetenen zijn van het V.K. beperkt worden van toegang tot of het uitvoeren van handelsactiviteiten op Bybit.”
De beurs voegde eraan toe dat nieuwe gebruikers ook onmiddellijk zullen worden beperkt in het gebruik van haar diensten.
Zoals benadrukt door Bybit, is het verbod op de handel in futures door de FCA een kritieke beslissing geweest, een die verschillende crypto-gerelateerde bedrijven uit het land heeft geduwd. Het verbod zou ingaan op 6 januari 2021, waarna de FCA veel bedrijven en klanten waarschuwde voor niet-geautoriseerde bedrijven in het land. Onder hen was Dalsari die handel in indexen, aandelen en grondstoffen aanbood.
In haar waarschuwing had de FCA het volgende opgemerkt,
“Wij geloven dat deze firma financiële diensten of producten heeft geleverd in het Verenigd Koninkrijk zonder onze toestemming.”
AMBCrypto had eerder bericht over de FCA die alleen al in het afgelopen jaar 52 onderzoeken naar crypto-bedrijven opende. De reden voor de plotselinge stijging van het aantal onderzoeken was de “explosie van mis-selling, pressure selling, en regelrechte fraude.”
Dit onderzoek volgde ook op haar verbod op de verkoop van crypto-derivaten aan retailbeleggers in oktober. De toezichthouder denkt hiermee 53 miljoen pond [73,6 miljoen dollar] aan verliezen van retailbeleggers in crypto-derivaten te kunnen voorkomen.
Hoewel de inspanningen om het publiek te beschermen tegen frauduleuze activiteiten opmerkelijk zijn geweest, duwt het verbod bedrijven echter ook uit het V.K. In feite stellen velen dat dergelijke acties alleen maar meer illegale activiteiten gaan bevorderen, vooral omdat het grootste deel van het grote publiek niet goed thuis is in crypto-educatie.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%