Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Britse FCA geeft beleidsverklaring uit die vereist dat crypto-ondernemingen REP-CRIM’s indienen

Bitcoin en de rest van de cryptomarkt hebben het afgelopen jaar een opzienbarende stijging laten zien op de prijsgrafieken, waarbij de omvang van de winsten de aandacht trok van zowel publieke als institutionele beleggers. Dit is een interessante ontwikkeling, vooral omdat cryptocurrencies vaak de boogeymen zijn geweest voor traditionele financiële autoriteiten, waarbij deze laatste vaak adviseren om voorzichtig te zijn met deze activaklasse.
De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority[FCA], heeft zelfs een beroemde waarschuwing voor consumenten uitgebracht over het beleggingsrisico in cryptocurrencies.
Na de wijzigingen die de FCA vorig jaar in de raadplegingen heeft aangebracht, heeft de regelgevende raad vandaag zijn definitieve beleidsvereisten gepubliceerd. Volgens dezelfde is het aantal ondernemingen dat een REP-CRIM moet indienen, gestegen van ongeveer 2.500 naar ongeveer 7.000. Voorgesteld wordt om op basis van hun bedrijfsactiviteiten en potentiële witwasrisico’s nog meer bedrijven en crypto-activabedrijven onder de reikwijdte van het beleid te brengen.
Volgens het nieuwe beleid moeten de volgende extra ondernemingen REP-CRIM-informatie aan het bestuur verstrekken, ongeacht hun totale jaaromzet,
Banken
Building Societies
Ondernemingen die MiFID-gerelateerde activiteiten ontplooien
Crypto-activabedrijven
Deze ondernemingen worden geacht buiten de werkingssfeer van de MLR’s te vallen.

Deze uitbreiding komt echter niet als een verrassing, zoals beschreven in het 2020/21 Business Plan, waarin de FCA suggereerde dat zij de uitbreiding van de REP-CRIM rapportageverplichting naar meer ondernemingen zal overwegen.
Met het oog op de volgende stappen, moeten bedrijven die voor het eerst onder het toepassingsgebied van REP-CRIM vallen, bereid zijn om hun aangifte in te dienen, wanneer dat moet.
Hierbij moet worden opgemerkt dat het al in juli 2016 was toen de FCA jaarlijkse rapportageverplichtingen voor financiële criminaliteit introduceerde voor bepaalde ondernemingen, verplichtingen die gezamenlijk werden aangeduid als “REP-CRIM.
Bovendien heeft de FCA al in augustus 2020 een raadpleging gehouden over de uitbreiding van het aantal ondernemingen dat verplicht zou zijn om deze aangiften in te dienen. Destijds had zij voorgesteld om crypto-activabedrijven en veel bedrijven die voorheen niet waren opgenomen, onder de reikwijdte van de aangiften te brengen, op basis van hun bedrijfsactiviteiten en de potentiële risico’s op witwassen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,904.00 0.56%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.94 0.18%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.22%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.2%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.42 1.4%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402427 0.53%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.375009 1.31%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092646 8.04%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 1.61%