Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitfinex, Tether moeten 18,5 miljoen dollar boete betalen

De veelbesproken rechtszaak waarbij Bitfinex en Tether betrokken waren, is nu tot een einde gekomen; de partijen hebben een schikking getroffen. De schikking houdt in dat zowel iFinex als Tether ermee hebben ingestemd om $18,5 miljoen aan boetes te betalen. De cryptobedrijven hebben echter toegegeven geen overtredingen te hebben begaan, maar moeten nu wel hun handelsactiviteiten in New York staken. Naast de eis dat de bedrijven verschillende procedures moeten volgen om “de transparantie te vergroten,” Letitia James van NYAG verklaarde:
Bitfinex en Tether hebben roekeloos en onwettig enorme financiële verliezen verdoezeld om hun systeem draaiende te houden en hun winstcijfers te beschermen.
De overeenkomst van vandaag vereist dat Bitfinex en Tether alle handelsactiviteiten met New Yorkers staken. Bovendien moeten deze bedrijven regelmatig verslag uitbrengen aan de OAG om ervoor te zorgen dat dit verbod wordt nageleefd.
De wettelijke vertegenwoordiger van de bedrijven, Charles Michael reageerde op dat “na twee en een half jaar van onderzoek,” de bevindingen van de toezichthouders alleen beperkt zijn tot “de aard en timing van bepaalde bekendmakingen.” voegde hij eraan toe:
En in tegenstelling tot online speculatie, was er geen bevinding dat Tether ooit tethers heeft uitgegeven zonder backing, of om crypto prijzen te manipuleren.
Hij zei verder dat deze schikking ook “beschuldigingen over openbare bekendmakingen” met betrekking tot de lening van Tether aan Bitfinex oplost.
In 2018 beschuldigde het Amerikaanse ministerie van Justitie iFinex, eigenaar van Bitfinex-uitwisseling van het gebruik van een krediet van 750 miljoen dollar om verliezen te manipuleren. Tegelijkertijd beweerde DoJ dat Tether zijn stablecoin drukte zonder volledig ondersteund te zijn. Vanaf vorig jaar, vroegen toezichthouders gevraagd beide cryptobedrijven om documenten in verband met de zaak te overhandigen aan NYAG. Velen in de ruimte volgden de zaak op de voet, wat soms een omgeving van FUD creëerde in verband met USDt.
Op 6 februari heeft Bitfinex terugbetaald. een lening van $750 miljoen aan Tether terug, waardoor de kredietlijn van $900 miljoen tussen iFinex Inc en de stablecoin-emittent werd geannuleerd.
Als onderdeel van de schikking heeft NYAG de bedrijven opgedragen om de kernfuncties van hun bedrijf openbaar te maken en elk kwartaal verslag uit te brengen over het “scheiden van bedrijfs- en klantrekeningen”. Dit omvat ook de scheiding van door de overheid uitgegeven en crypto-handelsrekeningen door leidinggevenden van het bedrijf.
Tether moet ook openbaar maken welke activa de stablecoin ondersteunen. Deze openbaarmakingen omvatten alle “leningen of vorderingen aan of van gelieerde entiteiten” onder andere verplichte rapportage-eisen zoals:
De bedrijven zullen ook meer transparantie en verplichte rapportage bieden met betrekking tot het gebruik van niet-bancaire “betalingsverwerkers” of andere entiteiten die worden gebruikt om geld van klanten over te maken.
Stuart Hoegner, algemeen adviseur van Bitfinex en Tether, geeft aan dat ze de eisen accepteren. op dat de schikking neerkwam op “een maatstaf voor onze wens om deze zaak achter ons te laten en ons te concentreren op onze zaken.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,272.58 1.6%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,178.36 2.94%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.06%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.37 4.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.01%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999609 0.09%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.385501 4.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096633 7.18%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.309763 2.58%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.825776 3.94%