Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin zal goud niet vervangen, maar probeert het dat wel?

Door het groeiende vertrouwen in de Bitcoin-markt heeft de prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency de ene piek na de andere bereikt. Maar naarmate de waarde stijgt, groeit ook de scepsis eromheen. De cryptocurrency, in de volksmond ook wel “digitaal goud” genoemd, is eindeloos met goud vergeleken, maar Bitcoin is er tot nu toe in geslaagd om zijn eigen niche in de financiële markt te veroveren.
Ondanks zijn vooruitgang zijn er mensen uit de mainstream financiële markt die hebben beweerd dat Bitcoin misschien niet in staat is om goud te vervangen. Sean Boyd, Chief Executive Officer van Agnico Eagle Mines Ltd, is de laatste die dat heeft gedaan. In een recent interview benadrukte hij weliswaar de toenemende concurrentie van cryptocurrencies, maar Boyd herhaalde dat hij de activaklasse niet als een onmiddellijke bedreiging beschouwde.
Hij verklaarde,
“Ik denk dat je die gesprekken moet voeren, maar je kijkt naar de liquiditeit in bitcoin. Het is een kleine markt. Zeker, je kunt andere cryptocurrencies krijgen, maar er zijn nog steeds problemen rond cryptocurrencies als het gaat om veiligheid. We zien Bitcoin goud en het belang van goud dus niet verdringen.”
Dit roept echter de vraag op – wil het zelfs goud vervangen?

In 2020, toen de COVID-19 pandemie de wereldwijde markten trof, waren goud en crypto de eersten om terug te stuiteren. In plaats van concurrentie, zagen we een stijging in de correlatie tussen de twee digitale activa, iets wat een decennium geleden ook al was gezien. In feite kan men stellen dat de pandemie heeft bevestigd dat de twee ideale hedges voor de markt zijn en naast elkaar kunnen bestaan.
Bron: CoinMetrics
Volgens de bijgevoegde grafiek was de piek in de correlatie tussen Bitcoin en goud 0,2266 na de fall-out in maart. Hoewel de correlatie onder nul is gezakt, hebben de twee activa de afgelopen paar jaar deel uitgemaakt van dezelfde reis.
Een scepticus van Bitcoin zoals Peter Schiff heeft echter beweerd dat de mainstream media bevooroordeeld zijn en “alles doen wat ze kunnen” om Bitcoin te promoten. Hij voegde eraan toe,
“Aan de andere kant wil de media niet dat iemand #goud koopt. Goud is een bedreiging voor het fiat monetaire systeem. Bitcoin is alleen een bedreiging voor de mensen die het kopen.”
Positief of negatief, mensen richten zich op Bitcoin. Terwijl sommigen speculeren dat er een zeepbel in de maak is, geloven velen dat het narratief is omgekeerd en Goud kan fungeren als een hedge voor de huidige crypto-volatiliteit. Dit was ook Schiff die zei,
“Traditionele fiatvaluta’s en Bitcoin ontlenen hun marktwaarde voornamelijk aan vertrouwen. Sommigen die het vertrouwen in fiat verliezen, kopen Bitcoin. Maar wat gebeurt er als mensen het vertrouwen in Bitcoin verliezen? Als je #Bitcoin koopt om fiat af te dekken, moet je #goud kopen om Bitcoin af te dekken.”
Bitcoin zal goud niet vervangen, maar de twee samen kunnen wel het traditionele financiële systeem vervangen dat het langst dominant is gebleven.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,169.50 1.74%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.55 1.25%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.23%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.79 0.92%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.34%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.21%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402344 0.18%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.103934 2.77%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317832 0.87%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.925194 6.79%