Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin wordt ‘zeer waarschijnlijk’ een outcast, beweert Ray Dalio

Tijdens een recent interview met Andy Serwer herhaalde Hedge Fund mogul en miljardair investeerder Ray Dalio zijn voorspellingen over een mogelijk ‘verbod’ op Bitcoin. Volgens Dalio is er een “goede kans” dat Bitcoin een “outcast” wordt, zoals toen de Amerikaanse autoriteiten het bezit van privé-goud de-legitimeerden. Sprekend over zijn aankomende boek, voegde hij eraan toe,
“Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat het [Bitcoin], onder bepaalde omstandigheden, vogelvrij zal worden verklaard, net zoals goud vogelvrij werd verklaard.”
Hoewel op het eerste gezicht de waarschijnlijkheid dat zoiets gebeurt een stretch is, gelooft de Bridgewater Associates-oprichter dat dit niet het geval is. Verwijzend naar hoe de overheid in het verleden pogingen heeft ondernomen om haar dominantie van de geldhoeveelheid te behouden, betoogde Dalio dat natiestaten niet willen dat andere valuta’s zoals Bitcoin een belemmering op hun pad zijn.
“Elk land koestert zijn monopolie op het controleren van vraag en aanbod. Ze willen niet dat andere valuta’s opereren of concurreren, want dan kunnen dingen uit de hand lopen.”
Om zijn punt te maken, haalde Dalio ook het voorbeeld van India aan, een land dat naar verluidt een wetsvoorstel aan het opstellen is dat cryptocurrencies zal proberen te verbieden en handelaren en miners zal straffen.
De timing van deze uitspraken is interessant, vooral omdat ze komen op de achterkant van een door Bridgewater Associates geschreven rapport met de titel ‘What I think of Bitcoin’. In het onderzoeksrapport in kwestie wordt gesteld dat Bitcoin theoretisch met minstens 160% zou kunnen stijgen als de allocaties naar goud in plaats daarvan worden gediversifieerd naar Bitcoin.
Maar dat is nog niet alles. Hoewel Dalio een onheilspellende mogelijkheid benadrukte, onderstreepte hij ook waarom cryptocurrencies door velen als een “alternatief” worden gezien.
“Bitcoin heeft zichzelf de afgelopen 10 jaar bewezen. Het is niet gehackt. Het heeft een aanzienlijke aanhang opgebouwd, het is een alternatief, in zekere zin, opslagplaats van rijkdom.”
Een mogelijk verbod zou een catastrofale impact kunnen hebben op de vraag naar cryptocurrencies. Verder, dankzij een gebrek aan juridische duidelijkheid over het onderwerp, hebben veel crypto-sceptici zoals John Hanke uitspraken gedaan als,
“Het is duidelijk een zeer speculatief iets, het is zeer volatiel en dat komt in het feit dat het geen valuta is omdat het geen stabiele rekeneenheid is.”
Volgens Hanke zal Bitcoin uiteindelijk zijn werkelijke fundamentele waarde van nul benaderen nadat het in een “doodsspiraal” terecht is gekomen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,904.00 0.56%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.94 0.18%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.22%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.2%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.42 1.4%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402427 0.53%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.375009 1.31%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092646 8.04%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 1.61%