Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin: Wat moet u weten over de nieuwe generatie BTC HODLers

Bitcoin heeft een bewogen maart achter de rug. De cryptocurrency zag zijn waarde in een paar uur tijd dramatisch dalen tot net boven de $51k, voordat het zich herstelde om voor het einde van de maand weer in de buurt van zijn ATH te handelen.
Hoewel dit verwacht werd, vooral omdat de meeste analisten geloven dat een stap naar $100k niet kan worden ontkend in 2021, illustreerde de snelheid waarmee de sprong terug werd gemaakt de robuustheid van Bitcoin als een actief, samen met het vertrouwen van de markt in de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin voorbij de laatste ATH.
Interessant is dat gegevens van Glassnode een paar belangrijke elementen aan het licht brachten die een rol gespeeld kunnen hebben bij de klim van Bitcoin naar zijn laatste waardering. Volgens de bevindingen van het data-analytics platform hebben langetermijnhouders hun uitgaven nu aanzienlijk vertraagd, met gehodde munten die nu volwassen worden.
Daarnaast kan men ook beargumenteren dat een toename in uitstroom van exchanges aantoont dat de accumulatie niet vertraagt, waarbij hetzelfde opnieuw de bewering onderbouwt dat Bitcoin misschien zelfs genoeg bullish momentum heeft om de $80k prijsrange te bereiken voor het einde van deze maand.
Hoewel prijsdoelen niet met zekerheid kunnen worden vastgesteld, kan een blik op een paar metrics die belangrijk zijn om de markt te begrijpen, licht werpen op het dominante sentiment rond BTC.
Bron: Glassnode
Terwijl veel BTC werd geaccumuleerd tijdens het hoogtepunt van de bull run, zouden gegevens suggereren dat deze munten nu een belangrijke fase in hun cyclus ingaan. Volgens Glassnode, zullen munten die ouder zijn dan 5-6 maanden waarschijnlijk slapend blijven en kunnen ze worden geherclassificeerd als een Long term holder (LTH) munt zodra hun levensduur de 155 dagen overschrijdt. Dit vindt momenteel plaats in de BTC-markt, iets wat leidt tot het ontstaan van wat men zou kunnen noemen de ‘next gen’ van hodlers die deelnemen aan de Bitcoin-markt.
Bron: Glassnode
Bovendien wezen de gegevens er ook op hoe munten van 1m-3m (geaccumuleerd in de oranje zone) groeiden met +830k BTC, terwijl munten van 3m tot 6m (geaccumuleerd in de blauwe zone) groeiden met +394.5k BTC. Dit vulde ook het argument aan dat langetermijnhouders vrij terughoudend zijn om hun munten te verkopen, ondanks een waardering van bijna $60k.
Verder, over de vraag van de vele investeerders die in de BTC markt stapten toen de prijs ver voorbij zijn lang aangehouden ATH van rond $20k was, is er een merkbare vertraging geweest in LTH uitgaven, vooral na de eerste prijsdip van het jaar waarin BTC van $42k daalde en $29k raakte.
Een sterk hodler-sentiment is altijd gunstig geweest voor de prijs, hield het immuun voor sell-offs op lokale prijstopics, en het is de sleutel als BTC zijn stellaire prijsvooruitzichten in de komende maanden wil bereiken. Aangezien Bitcoin nu de creatie van een nieuwe klasse van hodlers ziet, zal de prijs de komende maanden aanzienlijk profiteren.
Bron: Coinstats

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,904.00 0.56%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.94 0.18%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.22%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.2%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.42 1.4%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402427 0.53%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.375009 1.31%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092646 8.04%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 1.61%