Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin walvis oorlogen, wat betekent dit voor de prijs?

Bitcoin wordt momenteel verhandeld op $46037 nadat de asset een dip nam vanaf de $58k prijsklasse, en interessant genoeg lijkt er een ‘walvisoorlog’ plaats te vinden op de spot, en derivatenbeurzen. In een walvisoorlog tussen instellingen en retailwalvissen, wordt de prijs bepaald door deze machtsstrijd. De activiteit van Amerikaanse institutionele beleggers op CME en Coinbase suggereert een sterk koopsignaal. De uitstroom van Bitcoin op Coinbase is sinds de dip toegenomen en de premie is dientengevolge gestegen. Dit suggereert een sterk koopsignaal van Coinbase gebruikers, waarvan meer dan 80% instellingen zijn.
Bron: Twitter
Aan de andere kant van dit touwtrekken staan Bitcoin whales, die in een vergelijkbare richting bewegen. Bitcoin-reserves op spot exchanges zijn gedaald en de instroom van stablecoins is toegenomen op basis van gegevens van CryptoQuant. Beide cijfers wijzen op een sterk koopsignaal in Bitcoin.
De uitstroom van mijnwerkers, die wordt beschouwd als de metriek die aankomende trendbreuken voorspelt, suggereert daarentegen een aankomende prijscorrectie of -daling. Dit geeft handelaren het signaal Bitcoin te verkopen of short te gaan op derivatenbeurzen. De hefboomwerking is toegenomen, maar er zijn meer longs geliquideerd dan shorts, en het kan tijd zijn om Bitcoin te shorten op basis van de miner-metriek.
Dit verhoogt de verkoopdruk op de beurzen en de strijd gaat door. On-chain analisten suggereren dat rond $45000 het tradersentiment bearish is. Er zou een verdere prijscorrectie kunnen komen. De verwachting is echter dat de prijs boven de $40000 zal blijven. Aangezien instellingen Bitcoin ook boven het $50000-niveau hebben gekocht, wordt verwacht dat instellingen de prijs boven het $50000-niveau zullen ondersteunen.
Een daling onder dat niveau zou een signaal zijn dat instellingen als Grayscale en Microstrategy ongerealiseerde verliezen hebben geleden omdat hun gemiddelde prijs boven dat prijsniveau ligt. Bovendien kochten walvissen boven het $50000 niveau, net zoals instellingen dat deden. Dit wijst erop dat de prijs naar verwachting zal herstellen, na correcties op korte termijn. Het sentiment is misschien bearish voor particuliere handelaren, maar voor instellingen die warmlopen voor Bitcoin is dat niet hetzelfde. Het kopen van GBTC tegen een korting is een lucratieve propositie voor instellingen, en dit kan de weegschaal doen doorslaan in het voordeel van institutionele beleggers. Op de lange termijn hebben beide echter een vergelijkbaar effect op de prijs van Bitcoin.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,970.00 1.39%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,654.52 0.96%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.18 1.49%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399381 1.35%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394781 1.05%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090357 2.57%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.32 4.19%