Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin: waarom institutionele beleggers zich geen zorgen maken over de prijs van BTC

Bitcoin is sinds oktober 2020 bezig aan een vrijwel onstuitbare rally, waarbij de cryptocurrency enkele weken geleden een all-time high van meer dan $58.000 bereikte. Bij het ter perse gaan, echter, werd de marktleidende digitale activa verhandeld op ongeveer $ 48.400 na een serieuze vlaag van volatiliteit. Men kan echter beargumenteren dat de bovengenoemde waarde nog steeds een relatief hoge prijs is voor de meeste retailbeleggers om een investering te overwegen.
Macro-investeerder Raoul Pal denkt daar echter anders over. Pal beweerde onlangs dat de “hoge prijs” van Bitcoin uitsluitend een retailmentaliteit is, en dat institutionele beleggers er niet op dezelfde manier naar kijken. Hierdoor kan een vergelijking worden getrokken tussen de huidige rally van Bitcoin en die van 2017-18. Terwijl de laatste vooral werd gedreven door retail, zijn instellingen dit keer de belangrijkste marktdeelnemers.
In een podcast waarin werd onderzocht wat traditionele beleggers van Bitcoin vinden, vertelde Pal aan Peter McCormack dat voor instellingen de prijs relatief is. Instituten zijn meer bezig met de adoptiesnelheid, de stand van de regelgeving en wat de huidige marktkapitalisatie is. Volgens Pal geldt dat hoe meer de marktkapitalisatie van Bitcoin stijgt, hoe meer Bitcoin voor hen beschikbaar is om te kopen. Hij legt uit,
“De prijs is een functie van die groeiende marktkapitalisatie… maar als je BlackRock bent, zou je er niet naar gekeken hebben totdat het deze marktkapitalisatie van bijna biljoen dollar had bereikt.”
Volgens hem kopen traditionele beleggers een Fortune 500-bedrijf niet in afwachting van de koersstijging. Wat hen eerder bezighoudt, is welke portefeuillediversificatie-effecten dat specifieke aandeel zal hebben en hoe het presteert over de marktcyclus.
Pal gelooft dat een marktkapitalisatie van een biljoen dollar een structurele verandering in de markt en het soort marktdeelnemers in de crypto-ruimte impliceert.
“Wanneer het een asset van 10 biljoen dollar is, zal het niet tot nul worden gereguleerd. Want $10 biljoen dollar is in handen van individuen, pensioenplannen en bedrijven.”
Pal sloot af door te stellen dat de huidige staat van de markt er “technisch perfect uitziet,” een goede routekaart en goede seizoensgebondenheid heeft, en het enige echte dat in de weg staat van een muur van institutioneel geld dat binnenkomt, is het feit dat deze grote instellingen tijd nodig hebben om infrastructuur op te bouwen om hun crypto-posities te beheren.
“Als je hier geen overtuiging kunt vinden, zul je het nooit vinden. Dit is de perfecte storm voor Bitcoin.”

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,092.00 2.89%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,161.40 4.7%
  • tetherTether (USDT) $ 0.998853 0.15%
  • bnbBNB (BNB) $ 291.63 6.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999397 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.378605 6.67%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092698 11.73%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.305053 4.52%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.814628 5.77%