Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin schiet voorbij $60.000 – Hoe lang nog voor $100k valt?

Hoe cliché en repetitief het ook klinkt, het is weer eens “another day, another ATH.” Op de rug van een stijging van meer dan 5% in de afgelopen uren, doorbrak Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, de langverwachte $60.000-mark, waarbij de crypto voor de zoveelste keer voortbouwt op de winsten van 2021.
Zoals verwacht, werd BTC’s doorbraak van $60.000 door velen in de gemeenschap verwelkomd en gevierd, vooral omdat onlangs Bitcoin’s market cap opnieuw de waarde van $1 biljoen passeerde.
Bron: BTC/USD op TradingView
Het is begrijpelijk dat de omvang en het tempo van de prijsbeweging van BTC velen heeft verrast, vooral omdat de cryptocurrency gedurende lange periodes in de afgelopen 2-3 weken rangebound was, zowel onder de $47.000 als onder de $54.000.
Vreemd genoeg kwam Bitcoin’s laatste ATH iets meer dan een jaar na het beruchte Black Thursday-evenement, een dag waarop de cryptocurrency daalde tot zo laag als $4.000 in de grafieken. Sindsdien is BTC gestegen, met een spurt in DAA die de cryptocurrency hielp stijgen op de hitlijsten.
Bron: Santiment
Hier is het de moeite waard om op te merken dat Bitcoin’s doorbraak van $50k en later, $55k, werden bespoedigd door belangrijke ontwikkelingen, waaronder MicroStrategy’s besluit om meer Bitcoin te kopen door $600M aan senior converteerbare obligaties aan te bieden.
Hoewel organische ontwikkelingen zoals deze natuurlijk hebben geholpen, hebben de metriekgegevens op de keten de afgelopen weken en maanden ook bijgedragen aan de bullish case van Bitcoin.
Zo is het aanbod van Bitcoin op crypto-exchanges in de grafieken blijven dalen, waarbij het recentelijk de laatste niveaus van begin december heeft bereikt. Op dat moment was BTC geprijsd op iets meer dan $ 16.000, met de cryptocurrency toen nog niet aan de bull rally die het zag surge voorbij zijn 2017-ATH en verdubbelde zijn waarde in minder dan een maand. Ergo, met het aanbod dat blijft dalen, kan worden verwacht dat de cryptocurrency op de korte termijn nog meer zal stijgen.
In feite, tot een paar dagen geleden, had Bitcoin’s Netwerk Gerealiseerde Winst of Verlies ook nog geen piek bereikt, wat suggereert dat veel houders hun zakken nog moesten verkopen met aanzienlijke winsten. Dit geeft ook aan dat deze houders hopen op meer opwaartse koersen, in ieder geval op de korte termijn.
Verder zijn de Whale Transaction Counts ook gestegen, wat recent ook door Santiment werd benadrukt.
Bron: Santiment
Er zijn hier echter ook een paar bearish tekenen te zien. Kijk bijvoorbeeld eens naar Bitcoin’s Weighted Social Sentiment metric. Tot een paar uur geleden stond deze op het laagste punt in 5 maanden, ondanks het feit dat de prijs van de asset zijn vorige ATH van meer dan $58.500 heeft gepusht en doorbroken.
Bron: Santiment
In het licht van al deze bevindingen, wat duidelijk is, is dat terwijl ’s werelds grootste cryptocurrency’s beweging op de korte termijn voornamelijk bullish is geweest (Zoals blijkt uit haar prijsbeweging), een paar bearish tekens kunnen worden gevonden op haar grafieken. Ergo, een grote beweging in beide richtingen zou niet onverwacht zijn. Anderzijds zou dit een discussie voor niets kunnen zijn. We hebben immers recente gevallen gezien waar BTC is gestegen, exponentieel, niet ondersteund door on-chain metrics. Misschien is een Twitter update tegenwoordig voldoende.
Op dit moment is de belangrijke vraag deze – Hoe lang voordat $100k valt?

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,904.00 0.56%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.94 0.18%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.22%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.2%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.42 1.4%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402427 0.53%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.33%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.375009 1.31%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092646 8.04%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 1.61%