Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin Prijs Analyse: 27 maart

De prijsvan Bitcoin is gewend geraakt aan het registreren van nieuwe ATH’s bijna elke twee weken. Echter, in de afgelopen week werd de munt onderworpen aan verhoogde bearish druk die uiteindelijk de prijs dicht bij de $52k prijsrange liet vallen. Hoewel een herstelrun in de maak is, is het een cruciale vraag hoe snel Bitcoin zijn positie boven de $60k kan heroveren.
Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld op $55.132 en had het een 24-uurs handelsvolume van meer dan $53 miljard. In de afgelopen week onderging de munt een prijsdaling van meer dan 5 procent, maar de opwaartse prijsbeweging van de afgelopen dag zag er veelbelovend uit.
Bitcoin 1-daagse grafiek
Bron: BTC/USD, TradingView
Sinds het begin van de maand is de prijsactie van Bitcoin beperkt gebleven tot twee niveaus – de bovengrens die fungeert als een sterke weerstand ligt rond de $60k regio en de steun dicht bij $50k. De afgelopen dagen zagen een soortgelijke prijsactie toen Bitcoin $51.178 bereikte en vervolgens terugveerde naar het huidige prijspunt.
Interessant is dat wanneer we kijken naar de dagelijkse grafiek, een lichte dip in bullish momentum werd opgemerkt in vergelijking met wat een maand geleden werd gezien. In de komende week zal de munt waarschijnlijk teruggaan tot voorbij het $60k niveau en een positie dicht bij de ATH handhaven, op voorwaarde dat de huidige steun niet wordt omgebogen naar een weerstand in de komende 24-48 uur tijdframe.
Rationale
De technische indicatoren van Bitcoin schetsen een interessant beeld en benadrukken een significante dip in bullish momentum. De MACD indicator onderging een bearish crossover aan het begin van de week en een ommekeer is niet aanstaande. De signaallijn gaat nu omlaag en de MACD lijn begint opwaarts te bewegen; op korte termijn is het echter onwaarschijnlijk dat er een trendverandering zal plaatsvinden.
De RSI-indicator ziet er daarentegen veelbelovender uit voor Bitcoin. De indicator bewoog weg van de oversoldzone en leek zich te hebben gevestigd in de neutrale zone – wat aangeeft dat de verkopersmarkt is gesloten. Dit duidt op een neutraal vooruitzicht waarin Bitcoin zijn huidige positie kan handhaven en mogelijk zelfs verder omhoog kan bewegen in de komende 5-7 dagen in de grafieken.
Conclusie
De prijsactie van Bitcoin lijkt zich te hebben gevestigd dankzij het sterke steunniveau dat het heeft gevestigd rond de $52-$53k prijsrange. Het opwaartse momentum van de munt kan de aanzet geven tot een beweging terug naar een niveau boven $60k, mits de munt immuun is voor een prijscorrectie in de komende dagen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,432.33 0.67%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,181.83 2.66%
  • tetherTether (USDT) $ 1.01 0.7%
  • bnbBNB (BNB) $ 298.40 4.6%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.998698 0.13%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.01 0.7%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.387834 4.09%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.095740 8.32%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.310257 2.6%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.830770 3.61%