Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin-newbies en -pro’s: hoe deze handelaren bitcoin zien

Bitcoins geloofwaardigheid als langetermijnactiva staat niet echt ter discussie. 2021 tot nu toe is een jaar van meerdere ATH’s gebleken voor ’s werelds grootste cryptocurrency. Ondanks de recente prijscorrectie waarbij Bitcoin het $52k-niveau opnieuw bereikte, is de munt erin geslaagd om te herstellen en terug te veren in minder dan een week tijd. Dit heeft ook bijgedragen aan de algehele bullish vooruitzichten voor de munt nu we april ingaan.
Interessant is dat een groot deel van de Bitcoin-beleggers in de hodl-modus blijft. Dit is niet alleen een indicator van het vertrouwen van beleggers in de langetermijnvooruitzichten van BTC, maar ook een teken dat de bull-run nog niet helemaal voorbij is. Een belangrijke bevolkingsgroep binnen het ecosysteem van Bitcoin zijn de mijnwerkers. In 2020, na de halvering van de blockbeloning, vroegen kleine en middelgrote mijnbouwbedrijven zich af of het BTC-ecosysteem wel duurzaam was.
Bron: CryptoQuant
Maar nu de prijs in de laatste maanden van 2020 en bij de start van 2021 sterk is gestegen, ondersteunen en ontginnen mijnwerkers de munt weer aanzienlijk. Volgens gegevens van CryptoQuant verkopen mijnwerkers hun BTC niet en blijven ze de munt aanhouden.
Volgens de Miners’ Position Index, geeft een waarde boven 2 aan dat mijnwerkers actieve deelnemers zijn in de verkopersmarkt. Als we echter kijken naar de verhouding tussen BTC die de portemonnee van de mijnwerkers verlaten en het voortschrijdend gemiddelde over 1 jaar, dan geeft de MPI een lage waarde van -0,32 aan, wat het argument ondersteunt dat in de huidige markt, de mijnwerkers achter het sterke hodl-sentiment zitten.
Ondanks de recente prijscorrectie is de verkopersmarkt van Bitcoin niet florissant en de meeste beleggers hebben er vertrouwen in dat de munt zijn positie dicht bij of boven zijn huidige ATH in de komende weken weer zal innemen.
Dit heeft ook geleid tot een verhoogde beweging van BTC van exchange wallets naar cold storage opties. Glassnode’s gegevens illustreerden dit fenomeen toen het benadrukte dat het BTC saldo op exchanges net een 2-jarig dieptepunt van 2.398.947,544 BTC heeft bereikt.
Bron: Glassnode
Naast deze feiten, was het ook interessant om ongeveer 12.300 BTC ter waarde van meer dan $650 miljoen Coinbase Pro wallets te zien verlaten volgens rapporten die gisteren opdoken.
In relatie tot BTC’s prestaties in 2020, is het huidige prijspunt van rond de $55k verbijsterend hoog. Echter, in 2021-termijn, is dit een vrij bescheiden prijspunt gezien het feit dat er eerder in de maand een aanzienlijk bullish momentum was dat de nieuwe ATH mogelijk maakte.
Voor nieuwe traders was deze prijscorrectie een opportuun instapmoment en men kan argumenteren dat verhoogde aankopen rond $52k geleid hebben tot het herstel dat we nu meemaken. Gezien BTC’s vooruitzichten om $100k te raken tegen het einde van het jaar, als men zou afgaan op schaarstemodellen zoals S2F, dan is er voldoende ruimte voor prijsontdekking voorbij zijn ATH op korte termijn en de market’s hodlers zijn zich daar terdege van bewust.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%