Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin mijnwerker Hut 8 om toe te treden tot Foundry USA Pool, DCG’s dochteronderneming

Het in Canada gevestigde mijnbouwbedrijf Hut 8 is nu bezig met mijnbouwactiviteiten met Foundry USA Pool, een dochteronderneming die volledig eigendom is van Digital Currency Group (DCG). Het mijnbouwbedrijf zei dat het een deel van zijn totale vloot, bijna 14.400 Bitcoin-mijnbouwmachines, en meer dan 0,81 exahashes heeft toegevoegd aan Foundry USA Pool.
Hut 8 zal mogelijk zelfs nog eens 5.000 machines inzetten tegen augustus van dit jaar, waardoor de rekenkracht op Foundry USA Pool tegen augustus zal toenemen tot meer dan 1,20 exahashes.
Aan het begin van het jaar had Hut 8 afgerond een lening voor de aankoop van 5.400 eenheden van MicroBT’s mijnbouwapparatuur, die de capaciteit van het bedrijf om Bitcoin te mijnen zou verhogen met 475 petahashes per seconde (PH/s). Het mijnbouwbedrijf had de lening voor de financiering van apparatuur ter waarde van meer dan $11 miljoen afgesloten bij Foundry Digital.
Hut 8, een beursgenoteerde Bitcoin-mijnwerker, bezit naar verluidt meer zelf gedolven Bitcoins dan enige andere mijnbouwonderneming. Andere klanten van Foundry USA Pool zijn onder andere Blockcap en is een grote institutionele mijnwerker gevestigd in Noord-Amerika. Het bedrijf geloofde dat zijn “concurrerende uitbetalingen, vergoedingen en diensten” Foundry USA Pool in staat zouden stellen om te dienen als een “sterk in de VS gebaseerd alternatief” voor mijnbouwpools die anders door China worden gedomineerd.
Bovendien merkte CEO van DCG Barry Silbert op Twitter op:

Eén voor één stappen alle grote Noord-Amerikaanse bitcoin-mijnwerkers over van Chinese mijnbouwpools naar de Foundry USA Pool https://t.co/utlqeHXnYP
– Barry Silbert (@BarrySilbert) 23 maart 2021

Tijdens zijn toespraak over de aankondiging zei Jaime Leverton, CEO van Hut 8, dat het mijnbouwbedrijf zich concentreert op “het vergroten van de aandeelhouderswaarde”, en hij voegde eraan toe:
Het is belangrijk voor ons om een formidabele bitcoin-mijnpool te hebben die volledig in Noord-Amerika is gevestigd en wordt geëxploiteerd, omdat we ons momentum voortzetten als een van de grootste en meest innovatieve Bitcoin-mijnwerkers op het westelijk halfrond.
De Bitcoin-mijnindustrie mag dan wel floreren, maar de afhankelijkheid van het hoge energieverbruik heeft industrieleiders gealarmeerd. Bill Gates, de oprichter van Microsoft, gaf toe dat hij “niet optimistisch” was over Bitcoin vanwege de gevolgen voor het milieu. Hoewel het nieuws niet veel aandacht heeft getrokken, is de inflatie van de prijs van chips in verband gebracht met crypto mijnbouw.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,272.58 1.6%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,178.36 2.94%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.06%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.37 4.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.01%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999609 0.09%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.385501 4.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096633 7.18%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.309763 2.58%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.825776 3.94%