Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin is geen goud en waarom dat een goede zaak is

Macrotrends hebben de voorbije weken een belangrijke rol gespeeld. Nu de Amerikaanse Treasury Bonds een rendementsstijging ondergaan, wordt elk actief dat omhoog gaat in de grafieken historisch gezien geïdentificeerd om een dump te registreren. Hetzelfde is in het verleden ook gebeurd met Bitcoin.
In ons vorige artikel beschreven we hoe de stijgende 30-jaars obligatierente de huidige stijging van BTC zou kunnen afremmen, maar de afgelopen dagen zou het verhaal in een andere richting kunnen evolueren, ongeacht de stijgende obligatierente.
10-Year Bond Yield; een storm aan het overleven?
Volgens Ecoinometrics is dit hoe populaire aandelen en grondstoffen de afgelopen week reageerden nadat de 10-jaarsrente met 8,33% was gestegen. Groeiaandelen onder SP500 registreerden een daling van -1,2%, NASDAQ d.w.z. zwaar van tech/groeiaandelen daalde met 1,87% en Goud was op een bepaald moment meer dan 4% lager.
Hoewel er op dit moment herstel plaatsvindt, is de Bitcoin sinds de re-tracing tegen het einde van februari omhoog gegaan, met een groei van meer dan 10% naast de stijging van de 10Y yield.
Bron: Espresso
In feite onderging Bitcoin ook een aanzienlijke daling in correlatie met NASDAQ, wat duidt op een duidelijke weerstand tegen de stijgende yield. De digitale activa houden nog steeds een hogere consolidatie aan en zijn afwijking van de rendementen kan te wijten zijn aan zijn evoluerende kenmerken en beleggers die om verschillende redenen worden gelokt.
Op dit moment zijn er een paar dingen die goed gaan voor Bitcoin en ze zijn puur gebaseerd op een adoptiemetriek, zoals aangegeven in ons vorige artikel, en uiterst aantrekkelijk voor verschillende beleggers. Volgens Ecoinometrics kunnen ze categorisch worden onderverdeeld in spelers die hodlers zijn, en instellingen. De ‘hodlers’ doen al lang mee, en zij spelen in op het feit dat Bitcoin asymmetrisch is.
Institutionele spelers komen echter met het perspectief dat ze Bitcoin aanhouden als een ‘store-of-value’, die op de lange termijn in waarde kan stijgen, waardoor het belang van een positie in hun diverse portefeuilles wordt benadrukt. Uit de onderste grafiek blijkt echter dat de correlatie tussen BTC en obligatierendement aangeeft dat institutionele beleggingen in BTC op dit moment niet zo groot zijn als in goud.
Bron: Ecoinometrics
Goud is omgekeerd evenredig met de stijging van het rendement en dat komt omdat het gewoonlijk probeert te concurreren als een hedge tegen de marktcrash, maar op dit moment ontkent de stijging van het rendement in de VS dat verhaal. Als Bitcoin vandaag in staat was om Goud te vervangen, zou een negatief rendement ook voor dit activum overheersend zijn geweest.
Bitcoin is nog geen goud, en op dit moment is dat eerder een zegen dan een probleem.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%