Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

‘Bitcoin is bijna net zo bs als fiatgeld’, beweert Tesla’s Elon Musk

Tesla’s investering in Bitcoin [BTC] heeft geholpen om de digitale asset naar een nieuwe all-time high op de prijsgrafieken te duwen. Volgens Tesla’s CEO Elon Musk was de 1,5 miljard dollar die in BTC is geïnvesteerd echter “avontuurlijk genoeg” voor hem.
Musk’s verklaring was een reactie op CZ nadat de CEO van Binance, Changpeng Zhao, tegen Bloomberg zei,
“Ik ben verbaasd dat Elon zo gung-ho op Dogecoin is.”
Musk is al lange tijd een cheerleader voor Dogecoin [DOGE], waarbij de tweets van de tech-ondernemer vaak hebben bijgedragen aan exponentiële prijsstijgingen op de grafieken van DOGE. Helaas begrijpt de CEO van een van ’s werelds grootste crypto-exchanges niet helemaal wat Musk’s pleidooi voor DOGE inhoudt.
CZ zei,
“Dit is de gedecentraliseerde, vrije wereld. Iedereen kan alles leuk vinden. Hij kan Dogecoin leuk vinden om een van de redenen die hij leuk vindt. Ik geloof sterk dat hij niet echt geassocieerd is met Dogecoin op welke manier dan ook. Dogecoin is een van die munten die begon als een grap, maar die in de loop der tijd veel populariteit wint, gewoon om verschillende redenen die niemand zal verwachten. Ik denk dat, Elon het echt leuk vindt. Maar het feit is dat Tesla Bitcoin heeft gekocht, niet Dogecoin.”
In het verleden heeft de Tesla CEO beweerd dat het ironisch zou zijn als DOGE, dat is gemaakt om de draak te steken met cryptocurrencies, opduikt om de crypto van de toekomst te worden. Hoewel het echter niet duidelijk is of Musk heeft geïnvesteerd in DOGE, heeft Tesla wel degelijk geïnvesteerd in Bitcoin.
Op de vraag of Musk zichzelf nu als een voorstander van Bitcoin zou beschouwen, reageerdede Tesla-executeur echter als volgt,
“Tesla’s actie weerspiegelt niet direct mijn mening. Het hebben van wat Bitcoin, wat gewoon een minder domme vorm van liquiditeit is dan cash, is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf.”
Musk noemde Bitcoin zelfs “bijna net zo bs als fiatgeld,” eraan toevoegend dat aangezien fiatvaluta een negatieve reële rente heeft, “alleen een dwaas zou niet elders kijken.”
De markt van Bitcoin is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Hij begon in 2021 rond de $29k en op het moment van schrijven werd hij verhandeld tegen meer dan $50k. Gezien de enorme groei van BTC en de verzwakking van de Amerikaanse dollar, zijn veel investeerders op Bitcoin overgestapt. Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, was het eens met Musks standpunt over Bitcoin en verklaarde
“Ongelooflijk bullish statement over #Bitcoin $BTC van Elon Musk, waar ik het 100% mee eens ben.$BTC kopen met fiat is niet eens investeren; het is letterlijk de voorkeur geven aan rijkdom.”
Ook al is Musk liever een “ingenieur” en “geen investeerder,” de realiteit is dat Tesla’s aankoop van BTC een positieve weerspiegeling heeft op de waarde van BTC.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,965.00 1.04%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,652.78 0.7%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 327.85 1.21%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399332 0.7%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.394160 0.51%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.090020 2.21%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.31 3.98%