Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin: Hoe zijn de hodlingpatronen van de munt veranderd

De hoeveelheid aanbod vanBitcoin die het laatst actief was in de afgelopen 10 jaar heeft zojuist een ATH van 1,9 miljoen bereikt. Het is niet alleen de prijs of de marktkapitalisatie die nieuwe hoogtes bereikt, adoptie, handel en het netwerk als geheel is actiever dan ooit. De huidige bull-run begon toen het actieve aanbod van de afgelopen een tot twee jaar een ATH bereikte, dat heeft plaatsgemaakt voor een actief aanbod dat 7 tot 10 jaar oud is.
Bron: Glassnode
Terwijl dit voor sommige traders de vrees inluidt voor een correctie, of verdere long liquidaties, is dit voor anderen slechts het begin van een prijsrally met een doel van $100000. De instroom op de Stablecoin-beurzen, vooral voor USDC, een van de topmetrics om in de gaten te houden, is consistent toegenomen en toen Bitcoin $53000 overschreed, bereikte de instroom een nieuwe ATH. De instroom had een impact op het handelsvolume op de beurzen, en het werkt samen met het schaarsteverhaal van Bitcoin om de prijs te stimuleren.
Bron: Glassnode
Met het huidige prijsniveau, bereikt door de instroom van stablecoin en de institutionele vraag, plaatst de nieuwe mijlpaal Bitcoins marktkapitalisatie het boven Tesla, met Tesla’s marktkapitalisatie op $762 miljard. Dat gezegd hebbende is het nog maar de vraag of er nog meer instroom van Elon Musk of Tesla in Bitcoin zal komen, aangezien $1,5 miljard van een instelling met een marktkapitalisatie van $762 miljard zou kunnen betekenen dat er in de toekomst nog meer investeringsstromen zullen zijn. De stap van Tesla heeft echter de weg vrijgemaakt voor institutionele investeringen in Bitcoin, omdat het de toetredingsdrempel verlaagd heeft.
Het HODL-patroon is veranderd, net als het verhaal en in de recente aflevering van de Stephan Livera podcast, spreekt Dan Held over de HODL-mentaliteit. Het is interessant dat HODLing de prijs naar meer dan $55k heeft gebracht en dat HODLers nu actiever zijn dan ooit in de Bitcoin-geschiedenis. Dan Held bespreekt hoe Bitcoin leverage zijn portfolio heeft veranderd en dat hij 100 procent in is op Bitcoin.
Bitcoin was niet altijd de voor de hand liggende of makkelijke keuze voor HODLers of instellingen, in augustus 2020, toen de eerste institutionele investering van MicroStrategy binnenkwam. Het was een keuze om Bitcoin te kopen, in plaats van Goud, omdat Goud in augustus 2020 op hetzelfde moment een nieuw hoogtepunt had bereikt. Het werd echter gemakkelijker voor instellingen die daarna investeerden, aangezien er een uptrend in de prijs is, waardoor de prijs van Bitcoin opnieuw een all-time high neerzette.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,151.26 1.66%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,287.36 1.41%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.11%
  • bnbBNB (BNB) $ 297.27 0.64%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402825 0.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104261 2.03%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.317589 1.02%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.923076 6.15%