Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin en Ethereum zijn niet de enige marktbewegers; waarom het geen goed idee is om DeFi te negeren

Het zijn een paar goede dagen geweest voor de cryptocurrency markt. Terwijl Bitcoin, de leidende cryptocurrency in de sector, in de hitlijsten is gestegen om een nieuwe ATH aan te raken op de rug van een door Tesla gevoede stijging, hebben altcoins zoals DOT en ADA BTC aantoonbaar overtroffen met hun eigen prijsprestaties. Wat meer is, volgens velen, deden exchange tokens zoals BNB het zelfs beter.
Hoe zit het echter met DeFi? Wel, DeFi tokens presteerden deze week opnieuw beter dan de rest van de crypto-markt. In feite zou een blik op de DeFi Index de omvang van zijn prestaties en zijn YTD rendementen onthullen, vooral in vergelijking met Bitcoin.
Bron: TradingView
DeFi – Niet helemaal wat het lijkt?
Waarom praat er dan niemand over DeFi? Wacht, laat me dat anders formuleren. Waarom spreken veel mainstream crypto-voorstanders niet in meer gloeiende termen over de DeFi-sector?

Neem bijvoorbeeld Anthony Pompliano’s laatste nieuwsbrief. Daarin zegt hij,
“Ik blijf mensen waarschuwen voor de verschillende investeringsmogelijkheden buiten de Bitcoin.”
“De hoge prijsniveaus en liquiditeit voor de digitale munt hebben het risico drastisch verminderd wanneer mensen er exposure aan krijgen. Hetzelfde kan nog niet worden gezegd over deze DeFi protocollen of toepassingen. Misschien verandert dat op een dag, maar misschien ook niet,” ging de directeur verder, eraan toevoegend dat vanwege de geschiedenis van DeFi’s hacks en andere veiligheidsincidenten, institutionele beleggers geen kapitaal zullen toewijzen aan dit deel van de markt.
De maximalistische taal even buiten beschouwing latend, is er hier nog veel om kritisch over te zijn. Hetzelfde was trouwens het onderwerp van Jeff Dorman’s laatste market recap voor Arca Research.
Volgens Dorman heeft de voorstander het investeren in DeFi verward met het gebruiken van DeFi. Een gedecentraliseerd protocol gebruiken als klant, zei hij, “is heel wat anders dan “beslissen om te investeren in de tokens die het succes van het protocol aandrijven, besturen en onderbouwen.” De twee door elkaar halen, voegde Dorman eraan toe, is “zeer misleidend en onnauwkeurig.”
Dan is er nog de kwestie van veiligheid. Via zijn nieuwsbrief leek Pomp te suggereren dat DeFi activa in gevaar brengt, en dat er nauwelijks nieuwe manieren zijn om deze activa te beveiligen of te beschermen. Dorman beweerde echter dat ook deze beweringen niet waar zijn.
Volgens de directeur, dwingen DEXen zoals Uniswap en Sushiswap “nooit een gebruiker/trader om de controle over hun activa op te geven.” Verder impliceerde hij dat de auteur onbedoeld het feit heeft genegeerd dat de DeFi-sector zich het afgelopen jaar of zo naast de mainstream cryptocurrency-markt heeft ontwikkeld, wat de reden kan zijn waarom hij geen rekening heeft gehouden met het bestaan van verzekeringsprotocollen.
Overweeg dit – Herinner je je de recente Yearn Finance hack die $11M kostte? Nou, kort nadat de hack aan het licht kwam, werden er verschillende geldige claims ingediend op Nexus Mutual door gebruikers die allemaal een “zeer bescheiden premie” hadden betaald op hun activa. Ergo, om te suggereren dat gebruikers die in DeFi beleggen geen manier hebben om hun activa te beschermen is zeer onjuist.
Crypto-markt – meer dan alleen Bitcoin, Ethereum
Op een bepaald niveau is het begrijpelijk waarom velen de voorkeur geven aan Bitcoin en Ethereum boven de honderden andere alts van de cryptomarkt. Ik bedoel, als je activa hebt met een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $1,08 biljoen, waarom zou je je dan druk maken om de rest? Maar hoewel dat begrijpelijk is, is het niet juist, en wanneer het op die manier wordt gepresenteerd aan mainstream beleggers, wat onvermeld blijft is de enorme diversiteit van de sector en hoe goed activa die niet Bitcoin of Ethereum zijn, presteren.
De groei van community-driven projecten en governance tokens dit jaar is daar een goed voorbeeld van. Deze laatste hadden bijvoorbeeld lange tijd een negatieve connotatie vanwege de lage kiezersparticipatie, wat op zich een gevolg was van het feit dat er niets de moeite waard was om te besturen.
Nu, in 2021, genereren Uniswap-protocollen echter serieuze inkomsten, waarbij deze protocollen ook zorgen voor een zekere mate van transparantie en decentralisatie voor hun gebruikers.
Handelsadvies
Laten we tot slot eens kijken naar de investeringsstromen. In de eerder genoemde nieuwsbrief waarschuwde de auteur weliswaar tegen beleggen in andere activa dan Bitcoin, maar benadrukte hij wel het volgende,
“….. handelaren en professionele investeerders zullen er massaal op afkomen. Dit is vooral waar als je je realiseert dat de asymmetrische opwaardering in de duizenden procenten loopt, maar het neerwaartse risico voor veel van deze professionals 1x is (ze verliezen alleen het geld dat ze investeren).”
Ja, handelaren en professionele beleggers stromen er massaal op af. Waarom hen dan ontmoedigen? Want betekent het niet iets als een token als YFI in een periode van 24 uur met meer dan 15% stijgt, ondanks nieuws over een hack?
Het is een feit dat ondanks ontwikkelingen zoals deze, de investeringsstromen in deFi projecten hoog blijven, met tokens die vaak dubbelcijferige winsten bieden. Terwijl Bitcoin en Ethereum vaak een rangebound hebben na het bereiken van hun ATH’s dankzij de cyclische aard van hun prijzen, geldt dit niet voor de DeFi sector. Ondanks het risico “bieden deze projecten, dankzij de hoge volatiliteit en beperkte liquiditeit, rendementen met dubbele cijfers of zelfs hogere rendementen”.
Ergo, het is misschien niet echt een goed idee om mensen te ontmoedigen om in de DeFi sector te stappen. De sector verdient op zijn minst iets beters dan onwetendheid.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 23,244.00 0.82%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,597.07 0.06%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • bnbBNB (BNB) $ 308.42 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.412287 0.32%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.387335 1.62%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.088953 2.81%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.15 0.11%