Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bitcoin: Dit is het langetermijnsignaal dat u misschien negeert

De marktkapitalisatievan Bitcoin die 1 biljoen dollar bereikte, ging gepaard met een prijsstijging in de grafieken. In het genoemde geval duwden de laatste van de marktvolatiliteit en het netwerkmomentum de prijs hoger, voor de daling die volgde. Als we Bitcoin echter zien als een actief dat als onderpand kan worden gebruikt, is er meer ruimte voor een verticale groei van de marktkapitalisatie.
In het laatste rapport van Arcane Research werd gekeken naar de reis van $1 biljoen naar $20 biljoen, een cijfer dat de waarde is van de wereldwijde markt voor onderpand. Momenteel wordt deze markt van $20 biljoen gedomineerd door staatsobligaties en op contant geld gebaseerde effecten, maar er is een steeds groter wordende kloof die systeemrisico’s in het systeem creëert.
Bitcoin kan deze kloof overbruggen en het zekerhedenstelsel grotendeels risicovrij en stabiel maken, in tegenstelling tot de fragiliteit die nu wordt waargenomen. Tegenpartijrisico en kredietrisico zijn momenteel de twee grootste uitdagingen in het zekerhedenstelsel en Bitcoin zou in zo’n geval de ideale oplossing kunnen zijn.
Bron: Arcane Research
Op basis van het bovengenoemde rapport kan worden geschat dat ongeveer 6.25.000 BTC’s worden gebruikt als onderpand in de crypto-markt. Tegen hun huidige prijs zou dat ongeveer 30 miljard dollar waard zijn. Op dit moment maakt de Bitcoin echter slechts 0,15% uit van de totale onderpandmarkt. Nu verwacht wordt dat de cijfers hiervoor zullen stijgen, zal dit op de lange termijn waarschijnlijk een positieve invloed hebben op de prijs.
De laatste tijd is het zo dat wanneer de open rente op derivatenbeurzen een piek bereikte, dit samenviel met tijden van hoge volatiliteit en prijsstijgingen van Bitcoin, met snel daarop volgende correcties. Een markt met een te hoge hefboomwerking staat dichter bij een prijscorrectie, afgaande op eerdere gevallen in eerdere cycli.
Bron: Arcane Research
De bijgevoegde grafiek laat bijvoorbeeld de OI in Bitcoin Futures zien die overeenkomt met de Zwarte Donderdag van maart 2020 en de recente ATH van $58.330. Aangezien de derivatenmarkten de eerste waren die Bitcoin als onderpand introduceerden, is een stijging van de OI in Bitcoin Futures een teken dat de hoeveelheid Bitcoin die als onderpand wordt gebruikt kan toenemen, en uiteindelijk de prijs van het activum, op de lange termijn.
Op de korte termijn heeft deze metriek misschien niet zoveel invloed op de prijs als andere metriek, zoals handelsvolume, ruilreserves en de SOPR. Op de lange termijn kunnen leveraged futures echter leiden tot een prijsstijging van Bitcoin.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%