Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Binance voegt NGN fiat paar toe nu gebruikers zich haasten naar P2P platformen

Binance kondigde de toevoeging aan van het NGN FIAT/NGN-paar aan haar peer-to-peer [P2P] platform in Nigeria. Dit zal gebruikers in staat stellen om hun NGN fiat saldo op Binance te kopen en te verkopen met nul kosten voor Nigeriaanse Naira [NGN] met behulp van bankoverschrijvingen en andere betalingswijzen.
Deze update is van cruciaal belang voor gebruikers van cryptocurrency in het land na het onlangs voorgestelde verbod op het handelen in crypto’s. Vorige week gaf de Central Bank of Nigeria [CBN] banken de opdracht om rekeningen van gebruikers die te maken hebben met cryptocurrencies te sluiten. Toen de markt echter sterk reageerde op deze beslissing, verduidelijkte de bank dat dit geen nieuw bevel was, maar slechts een herinnering aan de oude richtlijn die in 2017 werd gepubliceerd.
Deze regel verspreidde paniek in de markt en cryptobeurzen zoals Binance behoorden tot degenen die erdoor werden getroffen. De Senaat heeft echter de gouverneur van de CBN, Godwin Emefiele, ontboden om hen te informeren over het voorgestelde verbod.
Deze stap werd genomen om de voor- en nadelen van cryptocurrencies in de Senaat af te wegen. De Senaat toonde zich sceptisch over cryptocurrencies, maar zag ook de mogelijkheden ervan in.

Senator Gyang, die de motie indiende vertelde:
“…de Senaat heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de natie en de burgers niet de kansen missen die cryptovaluta bieden en in dezelfde geest, de waarschijnlijke gevolgen voor de economie en de veiligheid van de natie te verzachten en te voorkomen.”
Terwijl de Senaat naar de voor- en nadelen begint te kijken, keken gebruikers naar het gebruik van P2P-platforms om crypto’s te gebruiken. Nigeria is koploper onder de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara voor peer-to-peer handel.
Bron: Usefultulips
Volgens de bovenstaande grafiek is het peer-to-peer lenen in Nigeria met 15,8% gestegen sinds de aankondiging van de CBN-richtlijn. Het rapporteerde 7,35 miljoen dollar in P2P handel op LocalBitcoins en Paxful. Ondertussen heeft Kenia de tweede positie ingenomen met een transactiewaarde van slechts $2,86 miljoen in de afgelopen week.
Nigeria is een essentieel land in de regio als het gaat om cryptocurrency adoptie en gebruik. Binance heeft zijn bereik in de regio uitgebreid en de nieuwste toevoeging van P2P-paren zal de uitwisseling helpen zijn bolwerk te behouden terwijl de Senaat beslist over de toekomst van crypto in het land.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,958.00 1.68%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,637.16 1.48%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.07%
  • bnbBNB (BNB) $ 328.07 1.28%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.03%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.399096 2.6%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.1%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.392819 1.47%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092417 2.36%
  • okbOKB (OKB) $ 44.53 1.67%