Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Binance Coin gooit Tether om en wordt op twee na grootste cryptocurrency met marktkapitalisatie

In een ontwikkeling die velen in de gemeenschap heeft verrast, heeft de populaire exchange token Binance Coin (BNB) Tether (USDT) omgedraaid om de op twee na grootste cryptocurrency op de hitlijsten te worden met een market cap van $39 miljoen. De prijs van BNB bereikte eerder vandaag een nieuw hoogtepunt van $ 276, maar de cryptocurrency corrigeerde lichtjes en handelde op $ 254, bij het ter perse gaan.
Volgens CoinMarketCap is Binance’s native token met 39% gestegen in de afgelopen 24 uur, met BNB rally met meer dan 100% in de afgelopen week alleen.

#BNB heeft niet alleen ATH’s gemaakt in fiat termen, het heeft zojuist weer ATH’s bereikt #BTC. Van een nederige 0,00001 BTC per BNB, zijn we 480x gegroeid ten opzichte van BTC in de laatste 3 en een half jaar. Veel dank aan onze community, team, en @BinanceAngels. 🙏🙏🙏 pic.twitter.com/P5oJrNus6J
– CZ 🔶 Binance (@cz_binance) 19 februari 2021

Changpeng Zhao, de populaire CEO van Binance, was er snel bij om te tweeten over de indrukwekkende prijsrally van het token eerder vandaag. Sneller groeien dan Bitcoin is altijd het doel geweest , zei hij, eraan toevoegend dat dit een doel was waar het team naartoe heeft gewerkt.
“Anders moeten we gewoon BTC kopen en niet werken.”
Er moet echter worden opgemerkt dat CZ een voorzichtige noot liet horen, door te stellen dat BNB nog steeds een kleine market cap munt is en dus meer inherente risico’s heeft dan de marktleidende cryptocurrency, ondanks zijn potentieel voor hogere groei.
Sinds BNB een paar weken geleden begon te stijgen, hebben velen geprobeerd om de redenen hierachter te achterhalen. In feite hebben veel populaire crypto-voorstanders de prijsstijging van BNB toegeschreven aan de groei van Binance Smart Chain(BSC), waarbij de laatste de laatste tijd een enorme piek in transacties registreert.
Als gevolg van de recordhoge gaskosten op het Ethereum-netwerk, hebben veel gebruikers een geschikt alternatief gevonden voor transacties op de Binance Smart Chain. In feite meldde het netwerk onlangs dat het meer dan 2 keer het volume van transacties op het Ethereum-netwerk zag.
Bron: BscScan.com
Projecten op Binance Smart Chain doen het ook goed, met Pancakeswap als het belangrijkste voorbeeld. Volgens CoinGecko zijn de volumes sinds het begin van het jaar met meer dan 2.800% gestegen.
Niet iedereen is er echter van overtuigd dat BSC door zal gaan op de huidige weg, met veel gebruikers die benadrukken dat het een gecentraliseerd netwerk is en zal worden onderworpen aan de nadelen van een gecentraliseerd netwerk.
Integendeel, anderen zoals Qiao Wang van DeFi Alliance zijn van mening dat BSC niet genoeg aandacht krijgt, met Wang eraan toevoegend dat “legitieme teams er aan bouwen”.
Vreemd genoeg heeft Binance eerder vandaag de stortingen en opnames op Binance Smart Chain een uur lang opgeschort om onderhoudsredenen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 16,272.58 1.6%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,178.36 2.94%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.06%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.37 4.97%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.01%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999609 0.09%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.385501 4.15%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.096633 7.18%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.309763 2.58%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.825776 3.94%