Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

Bank van Rusland beperkt gebruik van stablecoins bij settlements

De acceptatie en het gebruik van cryptocurrency in verschillende landen over de hele wereld blijven een controversieel onderwerp en dat is ook het geval in Rusland.
De Centrale Bank van Rusland is van plan om een limiet te stellen aan het gebruik van stablecoins in settlements en naar verluidt heeft het hoofd van de afdeling financiële technologie van de Centrale Bank, Ivan Zimin een voorstel gedaan op de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers.
Rusland heeft de eerste stap gezet in het verbieden van ongedekte cryptocurrencies voor het doen van betalingen, en volgens Zimin is een volgende stap gericht op het streven naar het beperken van het gebruik van stablecoins. Hij wees erop,
“We zullen hoogstwaarschijnlijk de tweede stap zetten door het gebruik [van] stablecoins te beperken, voor settlements. Dit is zeer belangrijk. De digitale roebel en, in het algemeen, de roebel [zullen] officiële betaalmiddelen zijn. Al het andere – stablecoins, ongedekte particuliere cryptocurrencies of andere monetaire substituten – kan niet als betaalmiddel worden gebruikt.”
De Centrale Bank initieerde het concept van de uitgifte van haar digitale token, met een “prototype” tegen het einde van de herfst van 2021. Niet iedereen deelde echter hetzelfde optimisme met betrekking tot het voornoemde voorstel.
De techgigant en bankpionier Sberbank onthulde onlangs plannen om zijn eigen stablecoin uit te geven, en vele anderen zouden dit voorbeeld volgen. Van veel van deze projecten wordt gedacht dat ze duidelijk gericht zijn op betaling en verrekening. Anatoly Aksakov, hoofd van de Staatsdoema’s financiële markten commissie, verward door Zimin’s opmerkingen over stabiele munten, vooral in het licht van Sberbank’s plan, dat naar verwachting zal debuteren, geciteerd:
“Sberbank heeft een aanvraag ingediend voor de uitgifte van spaargelden. Het zou ook interessant zijn om te zien hoe dit instrument zal worden gebruikt. Ik was echter verbaasd over wat Ivan Zimin zei, namelijk dat ze de erkenning van de Sberbank als betaalmiddel uitdrukkelijk wilden verbieden. Volgens mij komt er trouwens een discussie tussen technici, economen en bankiers. We moeten opties vinden voor het meest effectieve gebruik van de nieuwe digitale roebel.”
Volgens de bestaande regelgeving classificeert Rusland stablecoins niet als “digitale valuta’s”. In plaats daarvan beschouwt de wet fiat tokens als “digitale financiële activa”, en dus niet als een illegale vorm van vereffening.
Met deze regel in het achterhoofd, voegde Aksakov eraan toe:
“Ik zou een stablecoin geen cryptocurrency noemen als we verwijzen naar de definitie die in de wet op digitale financiële activa staat. Daar wordt een digitale munt gedefinieerd als een munt die geen verplichting of onderpand heeft. Een stablecoin daarentegen heeft wel onderpand, en kan dus geen digitale valuta zijn.”
De autoriteiten van de Centrale Bank steunden echter het standpunt van Zimin in deze kwestie.
“Kwesties met betrekking tot de uitgifte en circulatie van digitale valuta zijn niet geregeld in de wetgeving van de Russische Federatie. Er wordt aan gewerkt in deze richting,” vertelde de persdienst van het ministerie aan Interfax.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,918.00 0.85%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,576.23 0.34%
  • tetherTether (USDT) $ 0.999878 0.11%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.09%
  • bnbBNB (BNB) $ 310.92 1.11%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.402820 0.12%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.376463 1.3%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092705 7.01%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09 2.01%