Bitcoin Nieuws | Crypto centrum

26% van ETH 2.0 staking is van beurzen, dit is wat dit betekent

Het Ethereum netwerk is al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de lancering van Ethereum 2.0 en de gemeenschap verwacht dat de lancering eerder zal zijn dan verwacht. Nu de lancering nadert, heeft de Ethereum gemeenschap antwoorden gekregen op de meeste belangrijke vragen over de op één na grootste crypto terwijl het overgaat naar de 2.0 versie.
De Chief Strategy Officer bij HRF, Alex Gladstein die zijn pessimisme over Proof of Stake [PoS] liet blijken, werd onderbroken door Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko. Beiko maakte van de gelegenheid gebruik om vragen te beantwoorden over de aankomende upgrade van het Ethereum netwerk, waarbij hij de unieke positie van Ethereum uitlegde met betrekking tot het terugdringen van “top-down veranderingen”.
Met het van kracht worden van staking in ETH 2.0, bleef de topvraag over validatie en hoe deze verdeeld zal worden onder exchanges, pools, of die gehost worden door mensen op Amazon Web Services [AWS]. Op dit moment was 26% van het staken afkomstig van beurzen, terwijl 15% via pools werd geleid. De rest was een mix tussen alle beschikbare middelen om in te zetten.
Beiko merkte echter op dat:
“Een belangrijk ding om op te merken is dat Ethereum’s PoS algoritme straffen gebruikt die gecorreleerd zijn met hoeveel andere mensen samen met jou iets fout doen.”
Dit betekende dat hoewel het Ethereum-netwerk mensen niet kan stoppen om te staken op AWS of andere populaire clients, het kan zorgen voor “een economische stimulans om staking node in te stellen op een manier waarbij hun mislukkingen niet gecorreleerd zijn met de rest van het netwerk.”
Het PoS-protocol was erop gericht dat validators winstgevend zijn als ze “>2/3 van de tijd online zijn.” Dit betekende dat het minder riskant was voor mensen om te pinnen op niet-productie-grade infrastructuur, aldus de ontwikkelaar.
Ondertussen werd verwacht dat de uitgifte van ETH 2.0 tussen 100k en 2M per jaar zou liggen. Gebruikers hebben gespeculeerd over de reden voor zo’n groot verschil in zekerheid over de uitgifte, waarvoor Beiko de onderstaande grafiek deelde.

Beiko voegde eraan toe:
“Hoewel deze cijfers voor de uitgifte zijn, is het vermeldenswaard dat Ethereum deze zomer een “fee burn” zal introduceren (EIP-1559). Die verandering zou zijn eigen draad kunnen zijn, maar in het kort, het verbrandt een groot % van alle transactiekosten, waardoor het aanbod afneemt. Het % dat verbrand wordt, stijgt met de vraag naar blockspace.”
Dit zal helpen om een balans te behouden tussen het beperken van inflatie en het verzekeren van een langetermijnbudget voor de beloningen van validators.
De ontwikkelaars van de Ethereum stichting zijn open en transparant geweest als het gaat om het verduidelijken welke voordelen Ethereum 2.0 met zich mee zal brengen, echter, de uitgifte kan opnieuw een punt van discussie zijn als de 2.0 eindelijk uit is. Dit zagen we een paar maanden terug toen de cryptogemeenschap tekeer ging tegen de niet-zo-vaste voorraad van Ethereum. Hoewel de ontwikkelaars de situatie beheersten, kan er veel meer onderwijs nodig zijn om de uitgifteprocedure te begrijpen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Post a Comment

You don't have permission to register
  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 17,158.57 1.49%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,286.20 1.12%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 296.56 0.79%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999551 0.09%
  • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00 0.08%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.403775 0.24%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.104574 2.19%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.318424 1.13%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 0.927221 6.98%